ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ, ШАРГАРЕПЕ И ЂУМБИРА: Уколико желите да направите здрав, а укусан оброк, овај рецепт је одличан избор

Новости онлине

24. 07. 2024. у 07:00

Кремаста чорба од цвекле и шаргарепе ће телу обезбедити довољну количину витмина и минерала, а самим тим и ојачати имуни систем.

ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ, ШАРГАРЕПЕ И ЂУМБИРА: Уколико желите да направите здрав, а укусан оброк, овај рецепт је одличан избор

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 3 кашике маслиновог уља
  • 500г шаргарепе
  • 500г цвекле
  • 1 црвени лук (или празилук)
  • 1,7 литара воде
  • 1 кисела јабука (или кромпир, целер, пашканат)
  • 1 кашичица соли
  • млевени бибер
  • 3цм корена ђумбира или 1/2 кашичице ђумбира у праху
  • сок од пола лимуна

Припрема:

На маслиновом уљу пропржите ситно исецкан лук. За то време ољуштите шаргарепу и исеците је на коцкице, а затим и цвеклу. Дужина кувања зависи од тога колико је крупно исечено поврће.

Пржите пар минута шаргарепу и цвеклу са луком (празилуком) уз повремено мешање. Затим сипати топлу воду и смањити температуру, чорби додати исечену јабуку или кромпир и ђумбир ако користите свеж. Кувати 30-ак минута док се поврће не раскува па склонити са ватре.

Прохладити мало поврће пре стављања у блендер. Изблендирајте масу и вратите у шерпу. Зачините са соли, бибером, лимуновим соком (и ђумбиром у праху). Чорбу служити топлу мада је одлична и хладана.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске цајке - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.

17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55

Коментари (0)

ДЕО ЗАПАДА У НЕВЕРИЦИ: Откривено шта је Мађарска управо урадила за Русију