ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ, ШАРГАРЕПЕ И ЂУМБИРА: Уколико желите да направите здрав, а укусан оброк, овај рецепт је одличан избор
Кремаста чорба од цвекле и шаргарепе ће телу обезбедити довољну количину витмина и минерала, а самим тим и ојачати имуни систем.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 3 кашике маслиновог уља
- 500г шаргарепе
- 500г цвекле
- 1 црвени лук (или празилук)
- 1,7 литара воде
- 1 кисела јабука (или кромпир, целер, пашканат)
- 1 кашичица соли
- млевени бибер
- 3цм корена ђумбира или 1/2 кашичице ђумбира у праху
- сок од пола лимуна
Припрема:
На маслиновом уљу пропржите ситно исецкан лук. За то време ољуштите шаргарепу и исеците је на коцкице, а затим и цвеклу. Дужина кувања зависи од тога колико је крупно исечено поврће.
Пржите пар минута шаргарепу и цвеклу са луком (празилуком) уз повремено мешање. Затим сипати топлу воду и смањити температуру, чорби додати исечену јабуку или кромпир и ђумбир ако користите свеж. Кувати 30-ак минута док се поврће не раскува па склонити са ватре.
Прохладити мало поврће пре стављања у блендер. Изблендирајте масу и вратите у шерпу. Зачините са соли, бибером, лимуновим соком (и ђумбиром у праху). Чорбу служити топлу мада је одлична и хладана.
(still)

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58

"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)