САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ПОВРЋА: Фантастично укусна, може заменити оброк
Ова салата је идеална да је понесете на посао.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- пиринач 1 шоља
- патлиџан 1 ком
- парадајз 1 ком
- црни лук 1 ком
- маслине 10 ком
- црвена паприка 1
- зелена паприка 1
- со по укусу
- бибер по укусу
- першун по жељи
- босиљак по жељи
Припрема:
Патлиџан ољуштите, исеците на коцкице, посолите и оставите да мало одстоји и пусти воду. У шерпу ставите шољу пиринча, две шоље воде и прстохват соли. Ставите на средњу ватру и кувајте око 20 минута. У тигањ ставите кашику уља и лук исецкан на ребарца. Када је лук на пола готов додајте исецкану паприку. Након што је паприка омекшала додајте и патлиџан. Поврће треба у овој фази само да се изгрилује, па немојте додавати пуно уља. Када је поврће готово додајте зачине, со, бибер, першун, босиљак, исецкан парадајз и маслине и оставите да се поврће хлади. Након што је пиринач скуван помешајте га са остатком поврћа. Салата може да се једе хладна и топла.
Препоручујемо

ЛЕТЊА ОБРОК САЛАТА СА ТУЊЕВИНОМ И ЦЕЛЕРОМ: Комбинација укуса која осваја
18. 07. 2024. у 15:00

ЦЕЗАР САЛАТА: Лагани летњи ручак идеалан је избор за топле дане
08. 07. 2024. у 10:00

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!
СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!
19. 06. 2025. у 13:00

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ДУШАН У ШОКУ: Шта је Трамп питао Влаховића
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп угостио је у Овалном кабинету екипу Јувентуса, а онда поставио шкакљиво питање Влаховићу и друговима.
19. 06. 2025. у 10:33
Коментари (0)