ЧОРБА ОД ТИКВИЦА: Најбољи оброк за врео летњи дан
Тиквице су поврће које има широку примену у већини кухиња света, па тако и у српским јелима. Један од најбољих начина да их искористите јесте и чорба од тиквица, која обилује витаминима и изузетно је здрава.
Састојци:
- 500 г тиквица
- 50 мл уља
- 1 главица лука
- 150 г шаргарепе
- 600 мл воде
- 350 мл млека
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица мирођије
- со, бибер
Припрема:
Тиквице, шаргарепу, црни лук и кромпир ољуштите, па исеците на ситне коцкице.
У већу шерпу сипајте уље и ставите лук да се динста, а затим додајте остало поврће, као и со и бибер.
Када поврће омекша сипајте воду и промешајте све заједно, па кувајте на јачој ватри док не проври, а затим смањите температуру и оставите да се крчка 20 минута.
Блендером или штапним миксером умутите све састојке, постепено сипајте млеко и додајте мирођију, бели лук и додајте још зачина уколико има потребе.
Сервирајте уз мало препеченог хлеба.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)