НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати

Новости онлине

16. 08. 2024. у 07:00

Потаж од карфиола, укусан и ароматичан не може да буде бољи оброк током топлих дана. Расхладите га пре сервирања и имаћете савршен ручак.

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 велика главица карфиола исечена на цветове (око 900 г)
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 1 црни лук сецкани
  • 4 чена белог лука ситно насецкана
  • 960 мл повртног бујона
  • 1½ кашичице соли
  • ½ кашичице млевеног црног бибера
  • 1½ кашике свежег лимуновог сока
  • 125 мл павлаке за кување

За украшавање:

  • сецкани свеж першун
  • црни бибер

Припрема:

Како бисте направили потаж од карфиола, прво загрејте рерну на 218 °C. Ставите карфиол на плех, покапајте са 2 кашике уља и премажите га, па распоредите у једном слоју. Пеците док карфиол не омекша и не порумени по ивицама, око 35 минута, окрећући плех на пола печења. Одвојите 6 цветића за сервирање. У великом лонцу загрејте 1 кашику уља на средње јакој ватри. Додајте лук и пржите док не омекша, око 5 минута. Додајте бели лук и кувајте док не замирише, око 30 секунди. Додајте бујон, карфиол, со и бибер. Пустите да проври и кувајте 15 минута, повремено мешајући. Оставите да се мало охлади, око 5 минута.

Пажљиво пребаците мешавину карфиола у блендер и блендирајте док смеса не постане глатка. Вратите у шерпу и умешајте сок од лимуна и павлаку за кување. Ако желите, пустите да се потпуно охлади, промешајте, украсите резервисаним цветовима карфиола, сецканим першуном, и црним бибером. Уживајте! 

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација Да смрадови оду добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".

09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН ФИЛМ, АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"

ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.

09. 03. 2025. у 18:32

Коментари (0)

ПОМОЗИМО МУ ДА БУДЕ ОНАЈ СТАРИ: Селектор Бразила о позиву Нејмара у национални тим