НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати
Потаж од карфиола, укусан и ароматичан не може да буде бољи оброк током топлих дана. Расхладите га пре сервирања и имаћете савршен ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 велика главица карфиола исечена на цветове (око 900 г)
- 3 кашике маслиновог уља
- 1 црни лук сецкани
- 4 чена белог лука ситно насецкана
- 960 мл повртног бујона
- 1½ кашичице соли
- ½ кашичице млевеног црног бибера
- 1½ кашике свежег лимуновог сока
- 125 мл павлаке за кување
За украшавање:
- сецкани свеж першун
- црни бибер
Припрема:
Како бисте направили потаж од карфиола, прво загрејте рерну на 218 °C. Ставите карфиол на плех, покапајте са 2 кашике уља и премажите га, па распоредите у једном слоју. Пеците док карфиол не омекша и не порумени по ивицама, око 35 минута, окрећући плех на пола печења. Одвојите 6 цветића за сервирање. У великом лонцу загрејте 1 кашику уља на средње јакој ватри. Додајте лук и пржите док не омекша, око 5 минута. Додајте бели лук и кувајте док не замирише, око 30 секунди. Додајте бујон, карфиол, со и бибер. Пустите да проври и кувајте 15 минута, повремено мешајући. Оставите да се мало охлади, око 5 минута.
Пажљиво пребаците мешавину карфиола у блендер и блендирајте док смеса не постане глатка. Вратите у шерпу и умешајте сок од лимуна и павлаку за кување. Ако желите, пустите да се потпуно охлади, промешајте, украсите резервисаним цветовима карфиола, сецканим першуном, и црним бибером. Уживајте!
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД БАТАТА И ЈАБУКЕ: Пуна је витамина и идеална за топле дане
14. 08. 2024. у 09:00

ГУСТА ЧОРБА СА ШАРГАРЕПОМ И РЕЗАНЦИМА: Једноставна и врло укусна чорба
01. 08. 2024. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ХЛАДНУ ЧОРБУ ОД ДИЊЕ И ЂУМБИРА: Савршено освежавајућа и укусна
23. 07. 2024. у 09:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)