СРЕМАЧКА ГУЛАШ ЧОРБА: Фантастичан рецепт који морате пробати
Укусна и пикантна чорба која ће вам се свидети на први залогај.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1/2 кг говедине
- пар сремских кобасица
- 3 главице црног лука
- кашичица млевене паприке
- 4 кромпира
- 4 кашике милерама
- 1 кашика парадајз пиреа
- 1 кашика масти
- вегета, со
- 1 љута паприка
- бибер у зрну
Припрема:
Ситно исецкајте лук, па га пропржите на масти да порумени. Додајте месо исецкано на коцке и пржите мешајући док месо не промени боју. Посолите, додајте вегету и поспите млевеном паприком, па налијте врућом водом. Кад проври, додајте парадајз пире, комаде кобасице, бибер и целу љуту паприку. Кувајте док месо не омекша, па убаците кромпир исечен на коцкице. Кад кромпир омекша, умешајте милерам и одмах скините са ватре.
Служите топло, са домаћим хлебом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ГУСТА ЧОРБА СА ШАРГАРЕПОМ И РЕЗАНЦИМА: Једноставна и врло укусна чорба
01. 08. 2024. у 07:00

ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА ЧОРБА НА СВЕТУ: Ако желите да смршате једите је 2 пута недељно
09. 06. 2024. у 07:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)