ЧОРБА ОД ПИЛЕЋИХ БАТАКА И ПЕЧУРАКА: Несвакидашњи оброк, који ће без сумње постати ваш кулинарски фаворит

Новости онлине

07. 09. 2024. у 08:00

Домаћа чорба од пилећих батака и печурака је можда неочекиван, али врло укусан спој састојака и свидеће се свим укућанима.

ЧОРБА ОД ПИЛЕЋИХ БАТАКА И ПЕЧУРАКА: Несвакидашњи оброк, који ће без сумње постати ваш кулинарски фаворит

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 пилећа батака
  • 2 стабљике целера
  • 3 гранчице мајчине душице
  • 8 зрна бибера
  • 1 кашичица млевене црвене паприке
  • 1,5 л воде
  • 1 лук
  • 1 шаргарепа
  • 5 кромпира
  • 200 г киселе павлаке
  • 200 г печурака
  • сол, бибер, по укусу
  • шака мирођије

Припрема:

За ову чорбу у лонац убаците пилеће батаке са целером, мајчином душицом и бибером, млевеном паприком и хладном водом. Кувајте док не буде готово, скидајући пену.

Одвојено пржите лук и шаргарепу, па у истом тигању можете да испржите и печурке. Процедите чорбу и оставите пилетину са стране.

Печурке и кромпир кувајте у бујону док не буду скоро готови па додајте пржени лук и шаргарепу. Када је све скувано убаците киселу павлаку и на крају мирођију. Засолите и побиберите по укусу и уживајте. 

(Stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОДМАХ РЕШИТЕ ТО Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

"ОДМАХ РЕШИТЕ ТО" Вучићу пришао мештанин Доње Трешњице, председник муњевито реаговао (ФОТО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави у посети Подрињу где разговара са грађанима, учествује у разним догађајима и обилази више села, градова и општина.

06. 09. 2024. у 20:12

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)

РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.

01. 09. 2024. у 15:01

Коментари (0)

ШИПТАРСКА БРУКА! Нови скандал на мечу ТЗВ. Косова - Дочекали Румуне заставама УЧК и Албаније (ВИДЕО)