ЧОРБА ОД ПИЛЕЋИХ БАТАКА И ПЕЧУРАКА: Несвакидашњи оброк, који ће без сумње постати ваш кулинарски фаворит
Домаћа чорба од пилећих батака и печурака је можда неочекиван, али врло укусан спој састојака и свидеће се свим укућанима.
Састојци:
- 2 пилећа батака
- 2 стабљике целера
- 3 гранчице мајчине душице
- 8 зрна бибера
- 1 кашичица млевене црвене паприке
- 1,5 л воде
- 1 лук
- 1 шаргарепа
- 5 кромпира
- 200 г киселе павлаке
- 200 г печурака
- сол, бибер, по укусу
- шака мирођије
Припрема:
За ову чорбу у лонац убаците пилеће батаке са целером, мајчином душицом и бибером, млевеном паприком и хладном водом. Кувајте док не буде готово, скидајући пену.
Одвојено пржите лук и шаргарепу, па у истом тигању можете да испржите и печурке. Процедите чорбу и оставите пилетину са стране.
Печурке и кромпир кувајте у бујону док не буду скоро готови па додајте пржени лук и шаргарепу. Када је све скувано убаците киселу павлаку и на крају мирођију. Засолите и побиберите по укусу и уживајте.
(Stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05
МЕКСИЧКА СУПА ОД КУКУРУЗА: Другачија и ароматична, за право уживање
27. 06. 2024. у 13:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)