ВИШИСОАЗ: Чувена француска супа од празилука и кромпира
Вишисоаз значи град Виши, град у југоисточној Француској, познат по бројним минералним изворима.

Foto: Shutterstock
Међутим, упркос имену не постоје тачни подаци о томе да ли нешто друго ову чувену супу повезује са Француском. Француска или не, ово је класична супа која може да се послужи како топла, тако и хладна.
Састојци:
- 500 г кромпира
- 2 струка празилука (бели део)
- 200 мл павлаке за кување
- 500 мл повртног бујона
- кисела павлака
- 20 г маслаца
- прстохват бибера
- кисела павлака
Припрема:
Огулите кромпир и исеците га на мале комаде. Бели део празилука исеците на колутове.
У шерпи истопите мало маслаца, додајте празилук и кратко га запржите. Након тога, додајте у шерпу исечен кромпир и прелијте поврће бујоном. Кувајте док кромпир не постане мекан. Разредите супу додавањем течне павлаке све док не добијете жељену густину. На крају је зачините прстохватом бибера. Можете је сервирати са кашиком киселе
павлаке.
Препоручујемо

ИТАЛИЈАНСКА СУПА СА ЋУФТАМА: Развеселите своја чула овом гурманском рапсодијом
12. 07. 2024. у 14:05

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00

"ОД ТУГЕ ПОСЛЕ СМРТИ МУЖА ДОБИЛА САМ РАК" Тешка судбина наше истакнуте глумице
ЂУРЂИЈА Цветић, истакнута српска глумица, суочила се с тешким животним ударцима који су оставили дубоке трагове. Упркос свему, задржала је достојанство и снагу, због чега су је многи сматрали хероином српске глумачке сцене.
25. 05. 2025. у 13:31
Коментари (0)