КРЕМ ЧОРБА ОД ПРАЗИЛУКА СА ЋУФТАМА: Укус који вас неће оставити равнодушним
Нећете се постидети ако ово јело будете послужили гостима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 средња празилука
- 1 чен белог лука
- 100 мл белог вина
- 400 мл супе од коцке
- 150 мл неутралне павлаке
- 2 парчета хлеба
- 350 г млевеног меса
- 1 кашичица алеве паприке
- 1 јаје
- 200 г крем-сира
- со, бибер
Припрема:
1. Празилук очистити, преполовити и опрати. Исецкати га на комадиће. Загрејати мало уља, додати празилук и ситно исецкан бели лук и пржити да празилук омекша. Додати вино, супу и павлаку и кувати око 15 минута.
2. За ћуфтице потопити хлеб у мало воде. Оцедити га, додати у месо заједно с алевом паприком и јајетом. Посолити и побиберити и обликовати мале ћуфтице. Испржити их на мало уља да порумене са свих страна.
3. Пржене ћуфте додати у чорбу и кувати око 10 минута. На крају умешати и крем-сир. Добро промешати да се сир истопи и склонити с ватре.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)