САЛАТА ОД СОЧИВА И БАТАТА: Врло једноставно јело инспирисано Медитераном
Сервира се уз фета сир и прелив са сенфом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 270 г батата, ољуштеног и исеченог на коцке од 2,5 цм
- 425 г сочива
- 3 кашике сецканог першуна
- 60 г фета сира
- 3 кашике маслиновог уља
- 2 кашике свежег лимуновог сока
- 1½ кашика сенфа
- 1 мали чен белог лука, нарендан
- 1 кашичица млевеног кима
- 1 кашичица паприке
- ½ кашичице соли
- ⅛ кашичице бибера
Припрема:
Како бисте направили салату загрејте рерну на 200°С. Ољуштите и исецкајте батат на коцкице од 2,5 цм и ставите их у плех за печење. Прелијте са мало маслиновог уља, 2 прстохвата соли и прстохватом бибера и пеците 20 до 30 минута или док не омекша.
Сочиво из конзерве оцедите и исперите. За прелив у малој чинији умутите 3 кашике маслиновог уља, 2 кашике свежег лимуновог сока, 1½ кашику сенфа, 1 мали чен белог лука (ренданог), 1 кашичицу кима, 1 кашичицу паприке, ½ кашичице соли и бибера, док се све добро не сједини.
У већу чинију додајте печени кромпир, сочиво, прелив, 3 кашике першуна и мешајте док се не сједини. Пробајте и прилагодите зачине пре сервирања. По жељи, додајте измрвљен фета сир.
(stvar ukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЈОЈ ОДОЛИТЕ: Веганска салата са краставцем и кикирикијем
18. 09. 2024. у 10:00

РУСКА САЛАТА У ПОСНОЈ ВЕРЗИЈИ: Овако направљена лепша је од мрсне
16. 08. 2024. у 14:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)