ПОТАЖ ОД КЕСТЕНА: У само неколико потеза добијате савршено укусну јесењу крем чорбицу

Новости онлине

07. 10. 2024. у 10:00

Кестен је јако здрав и одличан извор влакана и подстиче рад црева и дигестивног тракта.

ПОТАЖ ОД КЕСТЕНА: У само неколико потеза добијате савршено укусну јесењу крем чорбицу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кестен пиреа
  • 200 г шаргарепе
  • 400 г кромпира
  • уље
  • 100 мл павлаке
  • 2 главице лука
  • 4 чена белог лука
  • 1 кашичица мускатног орашчића
  • со 
  • бибер
  • 4 ловорова листа
  • бундевино уље

Припрема:

Црни лук, шаргарепу и кромпир ситно исећи на коцкице, бели лук на кришке. Измрвите 

кестен пире. Прокувајте 1 л воде и додајте темељну коцку. У дубоку шерпу ставите уље да 

прекрије дно и додајте лук. Пржите док лук не пожути. Додајте шаргарепу и коцкице 

кромпира и динстајте уз стално мешање док поврће не пусти мирис. Додајте бели лук,

па чим почне да мирише , налијте мало темељца, толико да прекрије поврће.

Појачајте ватру и кувајте док поврће не омекша. Додајте кестен пире, мешајте 1-2 минута.

Полако додајте остатак темељца уз мешање, мешајте штапним миксером. Додајте 

ловоров лист и мускатни орашчић. Када супа проври, смањите ватру и кувајте још 5 минута.

Умешајте павлаку за кување, зачините сољу и бибером по укусу. Послужите у дубоком

тањиру попрсканом бундевиним уљем.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

АКО МЕ УБИЈУ - НЕСТАЋЕ Трампова наредба - да им се уништи читава држава: Били би збрисани!

"АКО МЕ УБИЈУ - НЕСТАЋЕ" Трампова наредба - да им се уништи читава држава: "Били би збрисани!"

У СЛУЧАЈУ атентата на Трампа, према америчком уставу, председник би постао његов потпредседник Џеј Ди Венс. Али, он не би нужно био везан никаквим претходним наредбама бившег председника.

06. 02. 2025. у 11:30 >> 11:44

Коментари (0)

УЕФА НЕ ПРАШТА: Стигла казна за Рому