ПОТАЖ ОД КЕСТЕНА: У само неколико потеза добијате савршено укусну јесењу крем чорбицу
Кестен је јако здрав и одличан извор влакана и подстиче рад црева и дигестивног тракта.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кестен пиреа
- 200 г шаргарепе
- 400 г кромпира
- уље
- 100 мл павлаке
- 2 главице лука
- 4 чена белог лука
- 1 кашичица мускатног орашчића
- со
- бибер
- 4 ловорова листа
- бундевино уље
Припрема:
Црни лук, шаргарепу и кромпир ситно исећи на коцкице, бели лук на кришке. Измрвите
кестен пире. Прокувајте 1 л воде и додајте темељну коцку. У дубоку шерпу ставите уље да
прекрије дно и додајте лук. Пржите док лук не пожути. Додајте шаргарепу и коцкице
кромпира и динстајте уз стално мешање док поврће не пусти мирис. Додајте бели лук,
па чим почне да мирише , налијте мало темељца, толико да прекрије поврће.
Појачајте ватру и кувајте док поврће не омекша. Додајте кестен пире, мешајте 1-2 минута.
Полако додајте остатак темељца уз мешање, мешајте штапним миксером. Додајте
ловоров лист и мускатни орашчић. Када супа проври, смањите ватру и кувајте још 5 минута.
Умешајте павлаку за кување, зачините сољу и бибером по укусу. Послужите у дубоком
тањиру попрсканом бундевиним уљем.
Препоручујемо

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)