ПОТАЖ ОД КЕСТЕНА: У само неколико потеза добијате савршено укусну јесењу крем чорбицу
Кестен је јако здрав и одличан извор влакана и подстиче рад црева и дигестивног тракта.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кестен пиреа
- 200 г шаргарепе
- 400 г кромпира
- уље
- 100 мл павлаке
- 2 главице лука
- 4 чена белог лука
- 1 кашичица мускатног орашчића
- со
- бибер
- 4 ловорова листа
- бундевино уље
Припрема:
Црни лук, шаргарепу и кромпир ситно исећи на коцкице, бели лук на кришке. Измрвите
кестен пире. Прокувајте 1 л воде и додајте темељну коцку. У дубоку шерпу ставите уље да
прекрије дно и додајте лук. Пржите док лук не пожути. Додајте шаргарепу и коцкице
кромпира и динстајте уз стално мешање док поврће не пусти мирис. Додајте бели лук,
па чим почне да мирише , налијте мало темељца, толико да прекрије поврће.
Појачајте ватру и кувајте док поврће не омекша. Додајте кестен пире, мешајте 1-2 минута.
Полако додајте остатак темељца уз мешање, мешајте штапним миксером. Додајте
ловоров лист и мускатни орашчић. Када супа проври, смањите ватру и кувајте још 5 минута.
Умешајте павлаку за кување, зачините сољу и бибером по укусу. Послужите у дубоком
тањиру попрсканом бундевиним уљем.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЗАХАРОВА О УПОЗОРЕЊУ ВУЧИЋУ ЗБОГ ПОСЕТЕ МОСКВИ: Бандитизам и уцена, тако делују терористичке ћелије
ПОРТПАРОЛКА руског Министарства спољних послова Марија Захарова данас је назвала упозорења Европске уније председнику Србије Александру Вучићу у вези његове посете Москви за Дан победе, "бандитизмом и уценом''.
30. 04. 2025. у 16:55

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ХАОС И ДРАМА НА САБАЛЕНКИНОМ МЕЧУ: Свађа. прозивке и на крају одлазак без руковања (ВИДЕО)
БЕЛОРУСКИЊА Арина Сабаленка савладала је Марту Костјук из Украјине за пласман у полуфинале мастерса у Мадриду, а то је било све само не обичан меч.
01. 05. 2025. у 09:30
Коментари (0)