РЕЦЕПТ ИЗ ВРЕМЕНА РЕНЕСАНСЕ: Карабача, слатко-слана тосканска супа направљена од куваног црвеног лука и белог вина

Новости онлине

10. 10. 2024. у 09:00

Овај рецепт датира још из времена ренесансе. Како причају Италијани, то је била омиљена супа Леонарда да Винчија. Италијанима је карабача једно од омиљених јела већ стотинама година.

РЕЦЕПТ ИЗ ВРЕМЕНА РЕНЕСАНСЕ: Карабача, слатко-слана тосканска супа направљена од куваног црвеног лука и белог вина

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Лук - можете користити бели или црни лук, али верујте нам - овде је најбоље да узмете црвени
  • Цимет - четвртина кашичице
  • Темељац - од поврћа се користи традиционално, али можете користити и пилећи
  • Бело вино - најбоље је суво италијанско бело вино
  • Пармезан - не више од једне кашике

Припрема:

Огулите и одрежите крајеве лука и исеците их напола. Лук ситно исецкајте што тање можете. Загрејте маслиново уље у великом, дубоком лонцу. Додајте лук и промешајте да се премаже уљем, додајте прстохват соли и кувајте лук веома полако на слабој ватри док не омекша и не распадне се. За то је потребно око 45 минута.
Након кувања, додајте сирће, вино, прстохват цимета и црни бибер. Пустите да се крчка док не испари половина количине вина.
Додајте темељац и ловоров лист и динстајте 30 минута. Послужите са парчетом препеченог или печеног хлеба са отопљеним пармезаном.

(Glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година (ФОТО)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)

ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.

23. 05. 2025. у 18:06

Коментари (0)

ОПРОШТАЈ ЛЕГЕНДЕ: Лука Модрић игра свој последњи меч на Сантијаго Бернабеу