РЕЦЕПТ ИЗ ВРЕМЕНА РЕНЕСАНСЕ: Карабача, слатко-слана тосканска супа направљена од куваног црвеног лука и белог вина

Новости онлине

10. 10. 2024. у 09:00

Овај рецепт датира још из времена ренесансе. Како причају Италијани, то је била омиљена супа Леонарда да Винчија. Италијанима је карабача једно од омиљених јела већ стотинама година.

РЕЦЕПТ ИЗ ВРЕМЕНА РЕНЕСАНСЕ: Карабача, слатко-слана тосканска супа направљена од куваног црвеног лука и белог вина

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Лук - можете користити бели или црни лук, али верујте нам - овде је најбоље да узмете црвени
  • Цимет - четвртина кашичице
  • Темељац - од поврћа се користи традиционално, али можете користити и пилећи
  • Бело вино - најбоље је суво италијанско бело вино
  • Пармезан - не више од једне кашике

Припрема:

Огулите и одрежите крајеве лука и исеците их напола. Лук ситно исецкајте што тање можете. Загрејте маслиново уље у великом, дубоком лонцу. Додајте лук и промешајте да се премаже уљем, додајте прстохват соли и кувајте лук веома полако на слабој ватри док не омекша и не распадне се. За то је потребно око 45 минута.
Након кувања, додајте сирће, вино, прстохват цимета и црни бибер. Пустите да се крчка док не испари половина количине вина.
Додајте темељац и ловоров лист и динстајте 30 минута. Послужите са парчетом препеченог или печеног хлеба са отопљеним пармезаном.

(Glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЗАПРЕТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Неће моћи тако ако ја победим, платиће високу цену

ТРАМП ЗАПРЕТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Неће моћи тако ако ја победим, платиће високу цену

КАДНИДАТ за председника САД-а Доналд Трамп наставио је са својом предизборном кампањом, а овај пут тема су биле тарифе које Трамп планира да уведе ако победи на изборима заказаним за 5. новембар.

30. 10. 2024. у 14:20

ОД ТОГ БРАКА НЕМА НИШТА Потез српског младожење посвађао Интернет! За згражавање или за похвале? (ВИДЕО)

"ОД ТОГ БРАКА НЕМА НИШТА" Потез српског младожење посвађао Интернет! За згражавање или за похвале? (ВИДЕО)

ЈЕДАН младожења је током церемоније венчања у Србији покушао да буде занимљив па је одлучио да направи "шаљиви" потез, оставивши младу саму испред матичарке у тренутку када му је постављено чувено питање "да ли жели да ступи у брак".

31. 10. 2024. у 13:28

Коментари (0)

СРЕЋА ИМ КУЦА НА ВРАТА: Два хороскопска знака имају шансу да се обогате и пронађу праву љубав у новембру