РЕЦЕПТ ИЗ ВРЕМЕНА РЕНЕСАНСЕ: Карабача, слатко-слана тосканска супа направљена од куваног црвеног лука и белог вина

Новости онлине

10. 10. 2024. у 09:00

Овај рецепт датира још из времена ренесансе. Како причају Италијани, то је била омиљена супа Леонарда да Винчија. Италијанима је карабача једно од омиљених јела већ стотинама година.

РЕЦЕПТ ИЗ ВРЕМЕНА РЕНЕСАНСЕ: Карабача, слатко-слана тосканска супа направљена од куваног црвеног лука и белог вина

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Лук - можете користити бели или црни лук, али верујте нам - овде је најбоље да узмете црвени
  • Цимет - четвртина кашичице
  • Темељац - од поврћа се користи традиционално, али можете користити и пилећи
  • Бело вино - најбоље је суво италијанско бело вино
  • Пармезан - не више од једне кашике

Припрема:

Огулите и одрежите крајеве лука и исеците их напола. Лук ситно исецкајте што тање можете. Загрејте маслиново уље у великом, дубоком лонцу. Додајте лук и промешајте да се премаже уљем, додајте прстохват соли и кувајте лук веома полако на слабој ватри док не омекша и не распадне се. За то је потребно око 45 минута.
Након кувања, додајте сирће, вино, прстохват цимета и црни бибер. Пустите да се крчка док не испари половина количине вина.
Додајте темељац и ловоров лист и динстајте 30 минута. Послужите са парчетом препеченог или печеног хлеба са отопљеним пармезаном.

(Glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио

ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.

05. 06. 2025. у 17:05

Коментари (0)