НАЈЛЕПША ФРАНЦУСКА САЛАТА, КОЈУ СТЕ ИКАДА ПРОБАЛИ: Сви ће вам тражити овај рецепт
Постоје разне варијације ове салате, а ми смо се одлучили за верзију са мајонезом и милерамом. Може се јести и самостално, али је ипак боље са шунком или печењем. Прилагодите састојке свом укусу и уживајте.

Фото Printskrin Youtube
Састојци:
- 450 г смрзнутог грашка
- 400 г кромпира, куваног у љусци
- 400 шаргарепа
- 200 г киселих краставаца
- 400 мајонеза
- 100 г милерама
- 3 јаја, тврдо кувана
- соли, по укусу
- бели бибер, по укусу
Припрема:
Поврће и тврдо кувана јаја очистити и исећи на коцкице. У шерпу сипајте воду, додајте нарезану шаргарепу, грашак, посолите по укусу и сачекајте да вода прокључа. Након тога кувајте још 8 до 10 минута. Ставите мајонез у велику чинију, додајте сенф, милерам и добро промешајте. Скувано поврће оцедите и додајте у смесу са мајонезом, додајте нарезана јаја, краставце и кромпир. Посолите и побиберите по укусу. Лагано промешајте и ставите у фрижидер да се охлади.
(Index.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)