КРЕМ ЧОРБА, ЗАСИТНА КАО ЦЕО ОБРОК: Потаж са пилетином и њокама, пуног укуса, јак и издашан
ГУСТА чорба са пилетином и њокама је пуног укуса, јака и издашна.
Састојци:
1 кг пилећег филеа
со, по укусу
свеже млевени црни бибер, по укусу
120 г вишенаменског брашно, подељено
4 кашике уља
4 кашике путера
1 велика љутика, ситно сецкана
3 чена белог лука, ситно исецкана
1 кашика листова мајчине душице
1,5 л пилећег бујона
120 мл павлаке за кување
480 г њоки
1 кашика сецканог свежег першуна
Рецепт за кремасту чорбу са пилетином и њокама:
За ову чорбу прво осушите пилетину и зачините је зачинима, сољу и бибером. Уваљајте пилетину са обе стране у брашно, па пребаците на тањир. У лонцу на јакој ватри загрејте две кашике уља. Пржите пилетину, повремено окрећући, док не порумени, 5 до 6 минута по страни. Пребаците на даску за сечење. Оставите да се охлади, а затим исеците на комаде величине залогаја.
У истом лонцу на јакој ватри истопите путер. Додајте љутику, бели лук и мајчину душицу; зачините сољу. Пржите око 3 минута. Умутите преостало брашно и пржите око 2 минута. Уз мешање полако сипајте бујон. Повећајте топлоту на најјаче да проври, а затим смањите ватру на средњу и пустите да ври. Кувајте, повремено мешајући, док се мало не згусне, око 15 минута.
Додајте павлаку за кување и вратите да се кува. Додајте њоке и кувајте, повремено мешајући, док не буду ал денте. Умешајте пилетину и першун; зачинити сољу, ако је потребно.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА МУ ЈЕ ПУТИН РЕКАО: "Украјинци би да бомбардују Москву, али на Западу имају другачији план"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је о развоју ситуације на украјинском ратишту.
26. 10. 2024. у 10:58
ИМАЛА ЈЕ САМО 33 ГОДИНЕ, ПРЕМИНУЛА ШАМПИОНКА ''СЛАГАЛИЦЕ'': Од Биљане Малиновић се опраштају пријатељи и љубитељи култног квиза
ШАМПИОНКА 156. циклус квиза Слагалица, Биљана Малиновић, преминула је данас у 33. години живота.
23. 10. 2024. у 17:23
ХОЋЕТЕ ЛИ ЈЕ ПОНОВО КУПИТИ? Шта уносите у организам када једете супу из кесице
САМО 15 процената потрошача редовно обраћа пажњу на састав производа.
27. 10. 2024. у 10:47
Коментари (0)