ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе

Новости онлине

16. 11. 2024. у 07:00

Многи се плаше да се упусте у припрему рибље чорбе, мислећи да је превише компликовано, али ево како да брзо и лако направите чорбу од прженог ослића коју ћете обожавати.

ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе

Фото Shutterstock

Састојци:

  • пржени ослић - 6-7 парчића
  • црвени лук - 1 главица
  • бели лук - 2-3 чена
  • шаргарепа - 1
  • парадајз сок - 300 мл
  • сува љута папричица - 1
  • млевена црвена слатка и љута паприка - по укусу
  • со - по укусу
  • бибер - по укусу
  • оригано - по укусу
  • брашно - 2 кашике
  • уље - по потреби
  • вода - по потреби
  • першунов лист - по жељи

Припрема:

На мало уља упржите ситно насецкану главицу црног лука. Додајте брашно и пржите док не порумени. Склоните са ватре и додајте по једну кашичицу млевене слатке и љуте паприке. Налијте око литар млаке воде.

Шаргарепу исеците на танке колутиће, бели лук ситно насецкајте и по жељи љуту папричицу. Рибу очистите од костију, изломите на парчиће и ставите у чорбу. Налијте парадајз сок.

Додајте наведене зачине по укусу и кувајте око 30 минута. По потреби долијте млаку воду, па скувану чорбицу поспите свежим першуном.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О ОРЕШНИКУ Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

ПУТИН ОТКРИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ДЕТАЉЕ О "ОРЕШНИКУ" Бојева глава издржава температуру као на Сунцу

РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је да бојеве главе хиперсоничног система "орешник" могу да издрже екстремне температуре, упоредиве са температуром на површини Сунца.

21. 02. 2025. у 14:16

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

НОВИНАРИМА РЕКЛА САМО ОВУ РЕЧЕНИЦУ: Бивша градоначелница Ниша са лисицама на рукама спроведена у зграду УКП-а у Нишу (ФОТО/ВИДЕО)

БИВША градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, која је данас приведена у великој акцији полиције против корупције, са лисицама на рукама доведeна је у зграду Управе криминалистичке полиције у Нишу.

21. 02. 2025. у 13:38

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: То у Београду није могао видети

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: "То у Београду није могао видети"

БОГДАН Родић, отац Богдане Ражнатовић, једном приликом говорио је о најмлађој ћерки која је данас удата за Вељка Ражнатовића. Богдан је тада навео да је одмах на почетку везе скренуо пажњу Вељку пажњу на то каква је његова Богдана.

22. 02. 2025. у 12:26

Коментари (0)

РАСПАРЧАВАЊЕ ХРВАТСКЕ: Шешељ о подели Балкана после преговора Руса и Амера (ВИДЕО)