ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе

Новости онлине

16. 11. 2024. у 07:00

Многи се плаше да се упусте у припрему рибље чорбе, мислећи да је превише компликовано, али ево како да брзо и лако направите чорбу од прженог ослића коју ћете обожавати.

ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе

Фото Shutterstock

Састојци:

  • пржени ослић - 6-7 парчића
  • црвени лук - 1 главица
  • бели лук - 2-3 чена
  • шаргарепа - 1
  • парадајз сок - 300 мл
  • сува љута папричица - 1
  • млевена црвена слатка и љута паприка - по укусу
  • со - по укусу
  • бибер - по укусу
  • оригано - по укусу
  • брашно - 2 кашике
  • уље - по потреби
  • вода - по потреби
  • першунов лист - по жељи

Припрема:

На мало уља упржите ситно насецкану главицу црног лука. Додајте брашно и пржите док не порумени. Склоните са ватре и додајте по једну кашичицу млевене слатке и љуте паприке. Налијте око литар млаке воде.

Шаргарепу исеците на танке колутиће, бели лук ситно насецкајте и по жељи љуту папричицу. Рибу очистите од костију, изломите на парчиће и ставите у чорбу. Налијте парадајз сок.

Додајте наведене зачине по укусу и кувајте око 30 минута. По потреби долијте млаку воду, па скувану чорбицу поспите свежим першуном.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ СТИЖЕ У МОСКВУ Цео разговор Путина и патријарха Порфирија: Обојена револуција у Србији мора бити побеђена

"ВУЧИЋ СТИЖЕ У МОСКВУ" Цео разговор Путина и патријарха Порфирија: Обојена револуција у Србији мора бити побеђена

У Москви је одржан значајан састанак између председника Руске Федерације Владимира Путина, Патријарха московског и целе Русије Кирила, патријарха Порфирија и митрополита бачког Иринеја Буловића. Састанак је протекао у атмосфери међусобног поверења и историјског пријатељства, уз снажно истицање заједничких вредности и потреба за духовним јединством православних народа.

23. 04. 2025. у 08:00 >> 10:39

Коментари (0)

Алиса те води од Стадиона до Дизниленда