БИГОШ ЧОРБА: Фантастичан рецепт који морате пробати
Скувајте укусну чорбу од купуса и кобасица која ће бити одличан избор за породични ручак.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг купуса рибанца
- 1 пар сувих кобасица
- 300 г свињетине од бута
- 300 г телетине
- 3 главице црног лука
- 4 чена белог лука
- 2 равне кашике брашна
- 50 мл уља
- слатка зачинска паприка
- со
- бибер
- лист ловора
- 5 сувих шљива
- 200 мл сока од парадајза
- 1 кашичица шећера
- 2 дл црвеног вина
Припрема:
Кобасице исеците на колутове, а свињетину и телетину на коцкице, па поспите брашном. Лук исеците на ребарца. На уљу прво пропржите телетину, додајте црни и бели лук, зачинску паприку и залијте чашом воде. Месо мало посолите и побиберите, па га пропржите и динстајте око пола сата с мало воде. Потом додајте свињетину, кобасице, лист ловора, суве шљиве и печурке које сте претходно натопили у води. Промешајте и додајте рибанац. Динстајте око пола сата повремено доливајући воду, па сипајте парадајз сок, додајте кашичицу шећера и динстајте док месо не омекша. Пред крај кувања налијте вино и мало воде тек толико да огрезне, па кувајте још пола сата на тихој ватри.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна
22. 11. 2024. у 11:00

ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе
16. 11. 2024. у 07:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)