БИГОШ ЧОРБА: Фантастичан рецепт који морате пробати

Новости онлине

27. 11. 2024. у 11:00

Скувајте укусну чорбу од купуса и кобасица која ће бити одличан избор за породични ручак.

БИГОШ ЧОРБА: Фантастичан рецепт који морате пробати

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 кг купуса рибанца
  • 1 пар сувих кобасица
  • 300 г свињетине од бута
  • 300 г телетине
  • 3 главице црног лука
  • 4 чена белог лука
  • 2 равне кашике брашна
  • 50 мл уља
  • слатка зачинска паприка
  • со
  • бибер
  • лист ловора
  • 5 сувих шљива
  • 200 мл сока од парадајза
  • 1 кашичица шећера
  • 2 дл црвеног вина

Припрема:

Кобасице исеците на колутове, а свињетину и телетину на коцкице, па поспите брашном. Лук исеците на ребарца. На уљу прво пропржите телетину, додајте црни и бели лук, зачинску паприку и залијте чашом воде. Месо мало посолите и побиберите, па га пропржите и динстајте око пола сата с мало воде. Потом додајте свињетину, кобасице, лист ловора, суве шљиве и печурке које сте претходно натопили у води. Промешајте и додајте рибанац. Динстајте око пола сата повремено доливајући воду, па сипајте парадајз сок, додајте кашичицу шећера и динстајте док месо не омекша. Пред крај кувања налијте вино и мало воде тек толико да огрезне, па кувајте још пола сата на тихој ватри. 

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(МАПА) КИЈЕВ У ПРОБЛЕМУ: Русија заузела Курахово док у Курск стиже генерал Јунус-Бек Јевкуров да угуши украјинску офанзиву (ВИДЕО)

(МАПА) КИЈЕВ У ПРОБЛЕМУ: Русија заузела Курахово док у Курск стиже генерал Јунус-Бек Јевкуров да угуши украјинску офанзиву (ВИДЕО)

РУСКО Министарство одбране саопштило је да су руске снаге успоставиле потпуну контролу над градом Курахово, који се налази у југозападном делу Доњецке Народне Републике (ДНР).

06. 01. 2025. у 17:11

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

БИЋЕ ПУНО СНЕГА, ЧАК И У БЕОГРАДУ: Метеоролог дао прогнозу за празнике, па открио какво ће бити лето и све изненадио

ГОСТ јутарњег програма "Новости" био је метеоролог Иван Ристић који је говорио о томе какво нас време очекује после празника, али и током лета и целе године.

03. 01. 2025. у 20:35

Коментари (0)

РУСКА ПОСЛА: После онога што су Рус урадио усред Америке - реаговао и Владимир Путин