ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему
У току је пост, па је идеално време за једну посну чорбицу.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 већа струка празилука
- 2 веће главице црног лука
- корена целера 300 г
- пашканата 200 г
- шаргарепе 500 г
- тиквица 500 г
- грашка 450 г
- комадића соје 100 г
- 500 г филета сомовине
- обареног пиринча 100 г
- палмине масти 3 кашике
- першуново и целерово лишће по укусу
- ловор по укусу
- 2 повртне коцке за супу
- со, бибер, зачини по укусу
- 1 лимун
Припрема:
Поврће очистити и исећи на комаде. У шерпу ставити лук, празилук, целер, пашканат, 300 г шаргарепе и тиквице, налити са 1 л воде и кувати 30 мин. да поврће омекша. За то време ставити 1 л воде да проври са вегетом и у њој кратко кувати комадиће соје.
Филете сомовине исецкати на мале коцкице и на 3 кашике палмине масти ставити да се пропрже. Пред крај у сомовину додати и оцеђене коцкице соје. Воду не бацати, оставити је.
Скувано поврће измиксирати у блендеру или са штапним миксером, па додати 200 г шаргарепе исецкане на мале коцкице, грашак, коцке за супу, зачине по укусу и першуново и целерово лишће, лорбер, налити са водом у којој се кувала соја, па поклопити и кувати још 30 минута, повремено мешајући.
Након тога додати у припремљену соју и сомовину заједно са масноћом, обарени пиринач, налити са 3 л воде и оставити да проври, још једно 30 мин. На крају у чорбу додати ситно исецкан лимун заједно са кором.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна
22. 11. 2024. у 11:00

ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе
16. 11. 2024. у 07:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)