ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему
У току је пост, па је идеално време за једну посну чорбицу.
Састојци:
- 2 већа струка празилука
- 2 веће главице црног лука
- корена целера 300 г
- пашканата 200 г
- шаргарепе 500 г
- тиквица 500 г
- грашка 450 г
- комадића соје 100 г
- 500 г филета сомовине
- обареног пиринча 100 г
- палмине масти 3 кашике
- першуново и целерово лишће по укусу
- ловор по укусу
- 2 повртне коцке за супу
- со, бибер, зачини по укусу
- 1 лимун
Припрема:
Поврће очистити и исећи на комаде. У шерпу ставити лук, празилук, целер, пашканат, 300 г шаргарепе и тиквице, налити са 1 л воде и кувати 30 мин. да поврће омекша. За то време ставити 1 л воде да проври са вегетом и у њој кратко кувати комадиће соје.
Филете сомовине исецкати на мале коцкице и на 3 кашике палмине масти ставити да се пропрже. Пред крај у сомовину додати и оцеђене коцкице соје. Воду не бацати, оставити је.
Скувано поврће измиксирати у блендеру или са штапним миксером, па додати 200 г шаргарепе исецкане на мале коцкице, грашак, коцке за супу, зачине по укусу и першуново и целерово лишће, лорбер, налити са водом у којој се кувала соја, па поклопити и кувати још 30 минута, повремено мешајући.
Након тога додати у припремљену соју и сомовину заједно са масноћом, обарени пиринач, налити са 3 л воде и оставити да проври, још једно 30 мин. На крају у чорбу додати ситно исецкан лимун заједно са кором.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна
22. 11. 2024. у 11:00
ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе
16. 11. 2024. у 07:00
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)