ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему
У току је пост, па је идеално време за једну посну чорбицу.
![ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему](/data/images/2024-12-02/551276_shutterstock-2444264871_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 већа струка празилука
- 2 веће главице црног лука
- корена целера 300 г
- пашканата 200 г
- шаргарепе 500 г
- тиквица 500 г
- грашка 450 г
- комадића соје 100 г
- 500 г филета сомовине
- обареног пиринча 100 г
- палмине масти 3 кашике
- першуново и целерово лишће по укусу
- ловор по укусу
- 2 повртне коцке за супу
- со, бибер, зачини по укусу
- 1 лимун
Припрема:
Поврће очистити и исећи на комаде. У шерпу ставити лук, празилук, целер, пашканат, 300 г шаргарепе и тиквице, налити са 1 л воде и кувати 30 мин. да поврће омекша. За то време ставити 1 л воде да проври са вегетом и у њој кратко кувати комадиће соје.
Филете сомовине исецкати на мале коцкице и на 3 кашике палмине масти ставити да се пропрже. Пред крај у сомовину додати и оцеђене коцкице соје. Воду не бацати, оставити је.
Скувано поврће измиксирати у блендеру или са штапним миксером, па додати 200 г шаргарепе исецкане на мале коцкице, грашак, коцке за супу, зачине по укусу и першуново и целерово лишће, лорбер, налити са водом у којој се кувала соја, па поклопити и кувати још 30 минута, повремено мешајући.
Након тога додати у припремљену соју и сомовину заједно са масноћом, обарени пиринач, налити са 3 л воде и оставити да проври, још једно 30 мин. На крају у чорбу додати ситно исецкан лимун заједно са кором.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна](/data/images/2024-11-21/547631_shutterstock-1445576237_t.jpg?time=1732272145)
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна
22. 11. 2024. у 11:00
![ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе](/data/images/2024-11-15/545908_shutterstock-1685211187_t.jpg?time=1731691460)
ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе
16. 11. 2024. у 07:00
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)