ПОСНА КРЕМ ЧОРБА: Здрава и једноставна за припрему
У току је пост, па је идеално време за једну посну чорбицу.
Састојци:
- 2 већа струка празилука
- 2 веће главице црног лука
- корена целера 300 г
- пашканата 200 г
- шаргарепе 500 г
- тиквица 500 г
- грашка 450 г
- комадића соје 100 г
- 500 г филета сомовине
- обареног пиринча 100 г
- палмине масти 3 кашике
- першуново и целерово лишће по укусу
- ловор по укусу
- 2 повртне коцке за супу
- со, бибер, зачини по укусу
- 1 лимун
Припрема:
Поврће очистити и исећи на комаде. У шерпу ставити лук, празилук, целер, пашканат, 300 г шаргарепе и тиквице, налити са 1 л воде и кувати 30 мин. да поврће омекша. За то време ставити 1 л воде да проври са вегетом и у њој кратко кувати комадиће соје.
Филете сомовине исецкати на мале коцкице и на 3 кашике палмине масти ставити да се пропрже. Пред крај у сомовину додати и оцеђене коцкице соје. Воду не бацати, оставити је.
Скувано поврће измиксирати у блендеру или са штапним миксером, па додати 200 г шаргарепе исецкане на мале коцкице, грашак, коцке за супу, зачине по укусу и першуново и целерово лишће, лорбер, налити са водом у којој се кувала соја, па поклопити и кувати још 30 минута, повремено мешајући.
Након тога додати у припремљену соју и сомовину заједно са масноћом, обарени пиринач, налити са 3 л воде и оставити да проври, још једно 30 мин. На крају у чорбу додати ситно исецкан лимун заједно са кором.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КРОМПИРА: Припрема се брзо и лако, а веома је укусна
22. 11. 2024. у 11:00
ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Прави се брзо и лако, а савршена је за посне славе
16. 11. 2024. у 07:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)