СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ ТРПЕЗУ: Бела чорба, класик који не пролази

Јована Васић

30. 12. 2024. у 13:00

Једноставна домаћа чорба је увек добар избор!

СТВОРЕНА ЗА ПРАЗНИЧНУ ТРПЕЗУ: Бела чорба, класик који не пролази

Фото Shutterstock

Састојци:

  • пилеће млевено месо 500 г
  • лук 2 главице
  • шаргарепа 2
  • уље 2 кашике
  • јаја 4
  • пиринач 2 кашике
  • брашно 2 кашике
  • павлака 3 кашике
  • со 2 кашичице
  • бибер 1/2 кашичице

Припрема:

Очистите, оперите и нарендајте шаргарепу и црни лук. У шерпу ставите нарендано поврће, око 2,5 литре воде, уље, со и ставите да се кува. Посебно направите смесу за куглице од меса. У дубљу посуду ставите млевено месо, два јајета, пиринач, брашно, со, бибер, па све добро промешајте да се смеса изједначи. Кад се шаргарепа и лук скувају, додајте мало воде ако је укувала, па правите од меса мале куглице и убаците их у шерпу са поврћем. Наставите да кувате супу на тихој ватри како се куглице не би распале. Кад су месне куглице куване, умутите два јајета са павлаком и додајте у супу, па пажљиво промешајте да се куглице на распадну. Кувајте чорбу још пар минута, додајте со и бибер по укусу и топло послужите.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

ШТА РАДИ ОВАЈ ЧОВЕК?! Никола Јокић самлео још једног ривала, али и добио три лоше вести! (ВИДЕО)