РУСКА САЛАТА: Омиљени зимски рецепт, савршен и за празничне, али и свакодневне трпезе

Јована Васић

15. 01. 2025. у 15:00

Руска салата спада у класике који се припремају за сваки свечани ручак или догађај. Без ње не може да се замисли ниједан празник ни слава. Оригиналну верзију салате измислио је 1860-их кувар белгијског порекла Лусијен Оливије, кувар Ермитажа, једног од најславнијих московских ресторана.

РУСКА САЛАТА: Омиљени зимски рецепт, савршен и за празничне, али и свакодневне трпезе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г кромпира
  • 200 г шаргарепе
  • 200 г грашка (може и замрзнут)
  • 200 г киселих краставчића
  • 200 г шунке
  • 300 г мајонеза
  • 100 г павлаке
  • 2 кувана јајета
  • со, бибер

Припрема:

Кромпир и шаргарепу исећи на ситне коцкице. Ставити у кључалу посољену воду и кувати док не омекша. Скувати грашак док не постане мек. Шунку, киселе краставчиће и кувана јаја исећи на коцкице. Све састојке помешати, додати мајонез, павлаку и зачине. Добро измешати и ставити у фрижидер да се охлади. Сервирати хладно.

(еspreso)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

(не)COOLTURNI ОСВОЈИЛИ КУЛТУРОМ: Овације за Бојана Маровића и Банета Томашевића на Дорћолу