СОЧНА КРОМПИР САЛАТА: Кисели краставчићи и јаја праве савршену комбинацију

Mina Izgarević

09. 02. 2025. у 07:00

КРОМПИР салату са јајима и киселим краставчићима можете да једете уз месо, као прилог или саму, толико је кремаста и укусна, нећете јој одолети.

СОЧНА КРОМПИР САЛАТА: Кисели краставчићи и јаја праве савршену комбинацију

Foto: Shutterstock

Састојци:

За салату:

  • 5 кромпира (средњи)
  • 5 јаја
  • 4 кисела краставца
  • 3-4 млада лука, нарезана
  • 1 кашика свеже мирођије, сецкане
  • со по укусу
  • 2 кашике мирођије за украс

За прелив:

  • 120 г мајонеза
  • 1 кашика белог винског сирћета
  • 1 кашичица сенфа
  • 1 кашика воде
  • 1/2 кашичице црног бибера

Фото Схуттерстоцк

 

Трик да брже скувате кромпир!

Када кувате кромпир након петнаест минута додајте со и мало сирћета. Једна кашичица сирћета је довољна за пет кромпира.

Рецепт за салату са кромпиром и јајима:

За ову салату у чинији помешајте мајонез, 1 кашику белог винског сирћета, 1 кашичицу сенфа, 1 кашику воде и црни бибеер, па умутите док се не сједине и оставите са стране.

Кромпир, јаја и киселе краставце исеците на коцкице. У великој посуди помешајте кромпир исечен на коцкице, јаја, киселе краставчиће, нарезани млади лук и сецкану мирођију. 

Додајте прелив за салату и све сједините лопатицом, пазећи да састојке не згњечите. Оставите у фрижидеру 1 сат. Поспите мирођијом и уживајте! Можда ћете желети да направите и посну кикирики салату са сусамом и туњевином.

БОНУС ВИДЕО - ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО Мома Стефановић: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани #Оноправо

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани (ВИДЕО)

ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани (ВИДЕО)

ШТА желе жене, а шта мушкарци у партнерским односима – тема је најновије епизоде подкаста "Оно право“" који се емитује сваког четвртка од 20 часова на Youtube каналу и видео платформи“Новости“.

09. 02. 2025. у 12:04

ЛУДИЛО, МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године

''ЛУДИЛО'', МАСК РЕАГОВАО: Ова организација је одиграла кључну улогу у обојеној револуцији у Србији 2000. године

МИЛИЈАРДЕР и шеф Министарства за државну ефикасност (ДОГЕ) поделио је на свом налогу на друштвеној мрежи ''Икс'' истину о НВО организацији која је у медијском смислу одиграла кључну улогу у обојеним револуцијама у земљама широм света, укључујући и Србију. Он је поделио објаву корисника друштвене мреже ''Икс'' KanekaoTheGreat у којем јасно стоји како су ове организације трошиле новац за рушење влада.

09. 02. 2025. у 11:48

Коментари (0)

ДА САМ ТО УРАДИО, НЕ БИ ДОШЛО ДО РАТА У ЈУГОСЛАВИЈИ! И дан данас жалим за тим