СОЧНА КРОМПИР САЛАТА: Кисели краставчићи и јаја праве савршену комбинацију
КРОМПИР салату са јајима и киселим краставчићима можете да једете уз месо, као прилог или саму, толико је кремаста и укусна, нећете јој одолети.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За салату:
- 5 кромпира (средњи)
- 5 јаја
- 4 кисела краставца
- 3-4 млада лука, нарезана
- 1 кашика свеже мирођије, сецкане
- со по укусу
- 2 кашике мирођије за украс
За прелив:
- 120 г мајонеза
- 1 кашика белог винског сирћета
- 1 кашичица сенфа
- 1 кашика воде
- 1/2 кашичице црног бибера

Фото Схуттерстоцк
Трик да брже скувате кромпир!
Када кувате кромпир након петнаест минута додајте со и мало сирћета. Једна кашичица сирћета је довољна за пет кромпира.
Рецепт за салату са кромпиром и јајима:
За ову салату у чинији помешајте мајонез, 1 кашику белог винског сирћета, 1 кашичицу сенфа, 1 кашику воде и црни бибеер, па умутите док се не сједине и оставите са стране.
Кромпир, јаја и киселе краставце исеците на коцкице. У великој посуди помешајте кромпир исечен на коцкице, јаја, киселе краставчиће, нарезани млади лук и сецкану мирођију.
Додајте прелив за салату и све сједините лопатицом, пазећи да састојке не згњечите. Оставите у фрижидеру 1 сат. Поспите мирођијом и уживајте! Можда ћете желети да направите и посну кикирики салату са сусамом и туњевином.
БОНУС ВИДЕО - ВАРАМО ИАКО ВОЛИМО Мома Стефановић: Женама треба сигурност, мушкарци су незаинтересовани #Оноправо
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВУЧИЋ НА ПИТАЊЕ БИ-БИ-СИ-ЈА О ТРАМПУ МЛАЂЕМ: За нас је важно да превазиђемо оптерећења из 1999. године
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се грађанима из Палате Србија, а питање му је поставио новинар Би-Би-Си-ја о сусрету са Доналдом Трампом Млађим.
14. 03. 2025. у 19:17

ИЗ КРЕМЉА ОТКРИЛИ: Појављивање Путина у војној униформи значи само једно
ПОЈАВЉИВАЊЕ руског председника Владимира Путина у Курској области у униформи је сигнал који говори о одлучности да се у најскорије време заврши операција ослобађања Курске области, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков новинару Павлу Зарубину за ТВ „Русија 1“.
13. 03. 2025. у 15:32

ПОСВАЂАО СРБЕ И ХРВАТЕ: Маск рекао ОДАКЛЕ је Тесла и КОЈЕ је националности
ПРЕКО 13.000 лајкова је добио овај пост власника "Тесле".
13. 03. 2025. у 21:39
Коментари (0)