ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ: Здрава и укусна, а крепи организам у трену, сипаћете тањир више
Лагана, а здрава чорба, правићете стално.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г цвекле
- 100 г корена целера
- 200 г шаргарепе
- 200 г кромпира
- 3 чена белог лука
- главица црног лука
- 2 кашике уља
- 1 л бујона од поврћа
- ловоров лист
- мало наренданог мускатног орашчића
- пола кашичице црвене млевене љуте паприке
- со, бибер
- мало мирођије
- кашика сока од лимуна
Припрема
Бели и црни лук исецкајте ситно. Кромпир, шаргарепу, цвеклу и целер исеците на коцкице. У већој посуди загрејте уље. Црни и бели лук пропржите, па налијте бујон. Зачините и додајте ловоров лист, па пустите да прокува. Додајте зачине и ловоров лист, па оставите да мало прокува. Додајте поврће, поклопите и оставите да се чорба кува на лаганој ватри двадесетак минута. У скувану чорбу додајте сецкану мирођију и сок од лимуна.
(trpeza)
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Коментари (0)