ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ: Здрава и укусна, а крепи организам у трену, сипаћете тањир више

Новости онлине

21. 04. 2025. у 10:00

Лагана, а здрава чорба, правићете стално.

ЧОРБА ОД ЦВЕКЛЕ: Здрава и укусна, а крепи организам у трену, сипаћете тањир више

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г цвекле
  • 100 г корена целера
  • 200 г шаргарепе
  • 200 г кромпира
  • 3 чена белог лука
  • главица црног лука
  • 2 кашике уља
  • 1 л бујона од поврћа
  • ловоров лист
  • мало наренданог мускатног орашчића
  • пола кашичице црвене млевене љуте паприке
  • со, бибер
  • мало мирођије
  • кашика сока од лимуна

Припрема

Бели и црни лук исецкајте ситно. Кромпир, шаргарепу, цвеклу и целер исеците на коцкице. У већој посуди загрејте уље. Црни и бели лук пропржите, па налијте бујон.  Зачините и додајте ловоров лист, па пустите да прокува. Додајте зачине и ловоров лист, па оставите да мало прокува. Додајте поврће, поклопите и оставите да се чорба кува на лаганој ватри двадесетак минута. У скувану чорбу додајте сецкану мирођију и сок од лимуна.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ: Студенти блокадери траже да се пусте терористи