ДОМАЋА ПАРАДАЈЗ ЧОРБА: Јело које крепи организам у моменту, по старом рецепту из бакине кухиње
Сочна и здрава, за право уживање.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 мл пасираног парадајза
- 500 мл воде
- 1 шака макарона
- 1 кашика шећера
- 1 кашика сувог зачина
- 1 мања главица црног лука
- 2 кашике брашна
- 2 чена белог лука
- сецкани першун
- 3 кашике уља
- со, бибер
Припрема
Ситно сецкан црни и бели лук пропржите на загрејаном уљу у шерпи. Додајте брашно и динстајте на тихој ватри. Скините са шпорета и додајте парадајз, уз непрестано мешање. Затим налијте воду и кувајте. Кад прокључа, додајте макароне, першун и зачине. Посолите и побиберите.
(trpeza)
Препоручујемо
 
                    
                    НЕОДОЉИВА ЧОРБА ОД ДИМЉЕНОГ ЛОСОСА: Брза и једноставна припрема савршено укусног јела
06. 03. 2025. у 10:30Jована Васић
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Коментари (0)