ОВА ЧОРБА ЈЕ МЕЛЕМ ЗА СТОМАК: Бела од кромпира
Лагана а заситна, ова чорба од кромпира пријаће вам и уколико имате проблема са варењем, због комбинације куваног кромпира и кима.

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 400 г кромпира
- 50 г маслаца
- 100 г целера
- 1 коцка бујона
- 2 јајета
- 100 г презли
- першун
- 1/2 кашичице млевеног кима
- со, бибер
- 3 чена белог лука
За посипање:
- крутони
Ставите литар и по воде да проври. Када прокључа, убаците маслац, промешајте, па додајте претходно ољуштен и нарендан кромпир. Убаците унутра и ситно исецкан целер и бели лук. Додајте коцку бујона и растворите је мешањем, а ако је неопходно још мало посолите. Смањите јачину ватре и кувајте 10-ак минута на тихој ватри. Пенасто умутите јаја и помешајте их са презлама па тако добијену смесу сипајте у танком млазу у омекшали кромпир. Загрејте чорбу до поновног кључања, па је склоните са ватре и зачините млевеним кимом. Приликом сервирања поспите сваку порцију бибером и крутонима.

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ГЛУМИЦА И РАНИЈЕ ИМАЛА ПРОБЛЕМА СА ЗАКОНОМ? Бурне реакције Русије на хапшење Биковићеве бивше, захтева се СТРОГА казна
ЛЕПОТИЦА из Санкт Петербурга, која се прославила драмом "Лед", за око нам је запела захваљујући романси са партнером из поменутог филма, популарним српским глумцем који је и у Русији изградио завидну каријеру.
06. 09. 2025. у 11:32
Коментари (0)