КРЕМАСТА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И МЛЕВЕНОГ МЕСА: Чорба за целу породицу

Milena Tomasevic

16. 09. 2025. у 12:45

Топла и кремаста ова чорба са кромпиром и млевеним месом савршено је решење за обилан ручак или вечеру. Са додатком павлаке и ароматичног зачина, сваки залогај је право уживање.

КРЕМАСТА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И МЛЕВЕНОГ МЕСА: Чорба за целу породицу

ФОТО: Novosti

Састојци

  • 600 гр млевеног меса (говеђег или мешаног)
  • 400 мл павлаке
  • 2500 мл чорбе (повртне или говеђе)
  • 800 гр кромпира исецканог на коцкице
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица бибера
  • 1 кашичица мушкатног орашчића

Опциони састојци

  • 1 главица црног лука, исецкана
  • 2 чена белог лука, ситно сецкана
  • свеже зачинско биље (першун)

Начин припреме

Припрема меса

У великој шерпи на мало уља пропржите црни и бели лук до стакласте боје.Додајте млевено месо, посолите и побиберите, па пржите док не добије златно-браон боју.Додајте исецкани кромпир и чорбу у шерпу.Доведите до кључања, смањите ватру и кувајте 20–25 минута, док кромпир не омекша.Умешајте павлаку и мушкатни орашчић.Кувајте још 5–7 минута на лаганој ватри, уз повремено мешање, да се укуси сједине и супа постане кремаста.

Сервирање

По жељи додајте свеже сецкани першун.Послужите топло као обилан и хранљив оброк.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне

СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.

11. 12. 2025. у 16:22

Коментари (0)

Када је кеш/рефинансирајући кредит најбоља опција за вас и какве опције нуде банке у Србији?