ЧОРБА ОД МИРОЂИЈЕ: Класик пољске кухиње

Milena Tomasevic

24. 09. 2025. у 17:59

Лагана, мирисна и пуна свежине. Подсећа на домаћи оброк код баке и увек је изузетног укуса.

ЧОРБА ОД МИРОЂИЈЕ: Класик пољске кухиње

ФОТО: Novosti

Састојци:

  • 1,5 л повртног или пилећег бујона
  • 5-6 кромпира
  • 1 шаргарепа
  • 1 корен першуна
  • 1 комад целера (око 100 г)
  • 3 кашике сецкане свеже мирођије
  • 2 кашике путера
  • 2 кашике универзалног брашна
  • 150 мл густе павлаке (18%)
  • со и бибер по укусу

Припрема:

Ољуштите и исецкајте кромпир на коцкице. Изрендајте шаргарепу, корен першуна и корен целера. Додајте све у бујон и крчкајте око 20 минута, док поврће не омекша.
Отопите путер у шерпи, додајте брашно и кратко кувајте, мешајући. Постепено додајте ½ шоље чорбе и мешајте док се не формира глатки сос. Сипајте чорбу у шерпу и доведите чорбу до кључања.Сипајте мало вруће чорбе у шољу, умешајте павлаку, а затим је додајте у шерпу, стално мешајући.Додајте свеж копар, со и бибер по укусу. Кувајте још 2-3 минута.
Сервирајте чорбу од копра врућу, са кришком свежег хлеба.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ НАПАЛИ СЕВЕРНО ОД КИЈЕВА: Десетине хиљада људи без струје и воде, Украјинци бесни због недостатка одбране

РУСИ НАПАЛИ СЕВЕРНО ОД КИЈЕВА: Десетине хиљада људи без струје и воде, Украјинци бесни због недостатка одбране

РУСКИ дронови гађали су у четвртак, 25. септембра, кључну инфраструктуру у градовима Чернигов и Нижин на северу Украјине, оставивши десетине хиљада становника без струје и воде.

25. 09. 2025. у 16:56

Коментари (0)

ОВО ЈЕ АНДРЕЈ ПОПОВИЋ: Прича о њему и успесима које постиже је невероватна (ВИДЕО)