РУСТИЧНА ЧОРБА ОД ПОВРЋА: Топла, мирисна и пуна укуса

Milena Tomasevic

25. 09. 2025. у 13:21

Ова чорба је савршена за породични ручак или лагану вечеру.

РУСТИЧНА ЧОРБА ОД ПОВРЋА: Топла, мирисна и пуна укуса

ФОТО: Novosti

Састојци (за 4 порције)

  • 4 шаргарепе
  • 2 кромпира
  • 1 тиквица
  • 1 главица црног лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 л повртног бујона
  • 100 гр крутона
  • маслиново уље
  • со и свеже млевени бибер
  • свеж тимијан

Припрема
Ољуштите и исецкајте све поврће на коцкице. У великој шерпи загрејте мало маслиновог уља. Додајте сецкани црни и бели лук и динстајте док не постану провидни. Убаците шаргарепу, кромпир и тиквицу. Промешајте и динстајте неколико минута да пусти арому.
Сипајте повртни бујон, додајте гранчицу свежег тимијана, посолите и побиберите по укусу. Крчкајте око 30 минута, док поврће не омекша. По жељи блендирајте супу у глатку кремасту текстуру или је оставите густу за „рустични“ утисак. Служите вруће, посуто хрскавим крутонима и, ако желите, додатним листићем тимијана.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НЕКА ЈЕСЕН БОЉЕ ЗВУЧИ УЗ АУДИО БМ