КРЕМАСТА СУПА ОД ЛАЗАЊА: За хладне вечери, кремаста супа од лазања
Укус лазања сада можете уживати без пецања и печења – у кремастој, мирисној супи која греје душу. Све омиљене ароме италијанске кухиње у једној утешној чинији – рикота, моцарела и маринара сос савршено се слажу у кремастој супи од лазања.

ФОТО: Novosti
Састојци
Прелив од рикоте:
- 1 ½ шоље рикоте
- ⅓ шоље пармезана
- со, бибер, прстохват мушкатног орашчића
Супа:
- 1 кашика маслиновог уља + 1 кашика путера
- 1 кашика белог лука
- 450 гр млевене говедине
- 1 кашичица мешавине зачина (италијански зачин, паприка, оригано, со, бибер, љута паприка)
- 700 г маринара соса (парадајз, бели лук, лук, маслиново уље, босиљак, оригано, со)
- ½ шоље густе павлаке
- 110 мл говеђег бујона
- 340 г листова за лазање, изломљених
- 2 кашике першуна, 2 кашике босиљка
- ¼ шоље пармезана
- ⅓ шоље моцареле
Припрема
Помешајте рикоту, пармезан и зачине – оставите са стране. У шерпи загрејте уље и путер, додајте бели лук, па говедину и зачине. Пржите до златно смеђег. Умешајте маринара сос, павлаку и бујон. Доведите до кључања. Додајте изломљене листове лазања и кувајте 14–16 минута. Умешајте босиљак, першун, пармезан и моцарелу. Сипајте супу у чиније и сваку порцију прелијте кашиком рикоте.
Брзо, кремасто и ароматично – лазања на кашику!
Уживајте!

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)