САЛАТА ОД КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА, ПАПРИКЕ И ЦРВЕНОГ ЛУКА: Лагана и укусна салата
Комбинација киселих краставаца, хрскаве паприке, слаткасте шаргарепе и ароматичног црвеног лука, уз једноставан, али ефектан дресинг, чини ову салату идеалном за сваку прилику. Послужите је уз роштиљ, печење или као самосталну ужину — и уживајте у освежавајућем укусу!
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 5 средњих киселих краставаца, исечених на полумесеце
- 1 црвена паприка, исечена на танке тракице
- ½ црвеног лука, исеченог на колутове
- 1 шаргарепа, изрендана крупним рендеом
- 2 кашике биљног или маслиновог уља
- 1 кашика лимуновог сока или јабуковог сирћета
- 1 кашичица сенфа
- со и бибер по укусу
- Шака сецканог свежег першуна (за украшавање)
Припрема:
Исеците киселе краставце на полумесеце, паприку на тракице, а црвени лук на танке колутове. Шаргарепу изрендајте на крупно.
У мањој чинији умутите уље, лимунов сок или сирће, сенф, со и бибер. Добро промешајте да се састојци уједначе.
У великој посуди сједините сво припремљено поврће. Прелијте дресинг преко и лагано промешајте да се укуси сједине.
Салату пребаците у посуду за сервирање и украсите сецканим першуном. По жељи, оставите да одстоји 10–15 минута у фрижидеру ради још бољег укуса.
Уживајте!
Препоручујемо
ТРАМПОВ ПЛАН САДРЖИ ДО САДА НЕВИЂЕНО ОБЕЋАЊЕ: "Велика победа за Зеленског и дугорочну безбедност Украјине"
МИРОВНИ план председника САД-а Доналда Трампа за Украјину садржи модел безбедносних гаранција налик члану 5 НАТО-а, што би обавезало САД и европске савезнике да напад на Украјину третирају као напад на целу „трансатлантску заједницу“, према нацрту који је објавио Axios.
21. 11. 2025. у 07:56
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
"ПОЧЕЛИ СУ ДА МИ ОТКАЗУЈУ ОРГАНИ..." Чедина борба за жвиот: "Доктори су ми дали још пар недеља живота" (ВИДЕО)
"ЛЕКАРИ су констатовали да више немам плућа и да се ради о недељама, евентуално још неком месецу..."
20. 11. 2025. у 16:08
Коментари (0)