ШАРЛОТА ИЛИ ОКРЕНУТИ КОЛАЧ: Готово за 15 минута са минимум састојака
Две јабуке и тигањ - основа су овог брзог колача који се припрема за 15 минута.
У многим земљама се овај "преврнути колач" зове "шарлота" и свуда се припрема на сличан начин. Може да се пече само на рингли, али је тада неопходно колач окренути, како би се испекао и са друге стране.
Састојци:
шећер
3 јабуке
шоља млевених ораха
4 јајета
4 кашике брашна
Припрема:
Дно дубљег тигања или шерпе се прекрије шећером дебљине један сантиметар. Очисте се јабуке на кришке и ређају у круг да покрију цело дно. Јабуке се поспу са мало млевених ораха. Сзави се у загрејану рерну да се кратко пече.
Колач може да се пече и на рингли, али онда мора да се окреће два пута - што није једноставно!
Док се јабуке пеку у дубљој посуди се направи патишпањ од четири јајета. Прво се улупају четири беланца, додају се четири кашике шећера, четири жуманца и, на крају, четири кашике брашна.
Посуда са јабукама се извади из рерне, прелије патишпањ преко јабука и врати у рерну. колач се пече 15 минута, али се проверава чачкалицом да ли је печен.
Када је готов тигањ или шерпа се поклопе великим тањиром и нагло окрене колач. Уколико се сервира шлагом овај колач ће бити још укуснији.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ХРСКАВЕ ТУРСКЕ ТУЛУМБЕ: Тајна је у триковима током припреме (ВИДЕО)
29. 01. 2023. у 18:56
БРЗИ И ОСВЕЖАВАЈУЋИ ЧИЗКЕЈК: Оставите да се хлади преко ноћи и готов је за јело
27. 01. 2023. у 18:57
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)