УЧИТЕ ОД НАЈБОЉИХ: Уз "Миретову кухињу" ћете са лакоћом спремити јела из далеких земаља као прави професионалац

Новости онлајн

12. 02. 2023. у 15:00

ВОЛИТЕ да испробавате нове ствари, јела и научите нове технике и трикове у кухињи - онда је "Миретова кухиња" право место за Вас. Уз његове рецепте постаћете професионалац, чак иако никада нисте крочили у кухињу.

УЧИТЕ ОД НАЈБОЉИХ: Уз Миретову кухињу ћете са лакоћом спремити јела из далеких земаља као прави професионалац

Фото: Приватна архива

Миркова прича почиње још са његових десет година, када је сам показао љубав према кувању.Тада се емитовала емисија “Кувати срцем”, коју је радо гледао и почео са записивањем својих првих рецепата. Кад год је мајка спремала неко јело, Мирко је био поред ње и помно пратио сваки њен корак, како би научио што више. Још тада је свима било јасно чиме ће се Мирко бавити у животу.

Сигуран у свој животни позив, Мирко ће у разним ресторанима и хотелима, од искуснијих кувара научити да комбинује и припрема исте намирнице на различите начине. Радећи овај посао упознао је доста интересантних људи са којима дели иста интересовања и љубав према кувању. Управо му је то дало идеју да покрене инстаграм страницу "Миретова кухиња" која је нека врста кулинарског приручника за све оне који желе необично и воле да експериментишу. Оно што Мирка издваја од остатка инстаграм кувара јесу богати и разноврсни рецепти који су до ситних детаља појашњени, како би и почетник у кухињи могао да спреми јело као професионални кувар.

У кухињи се, као и у животу, увек води трудом и стрпљењем, што саветује и почетницима.
Најбитније је да се не одустаје ако јело из првог пута не испадне како сте замислили, јер ће сваки следећи пут бити успешније од претходног.

Рецепт који увек све одушеви и који Мирко радо препоручује су млинци са ћуретином. Овај рецепт је идеалан за недељни породични ручак, празничну трпезу или када позовете своје пријатеље у госте. Млинци са ћуретином су права “балканска лазања”, која ће вас освојити својим укусом.

Оне мало смелије, Мирко изазива да пробају бифтек Wеллингтон. Такво јело је потребно више пута направити како би се постигао идеалан укус, али и изглед јела. Потребно је да бифтек буде средње печен, а тесто, у којем се налази бифтек, мора да има златно жуту и хрскаву корицу.

Иако је тешко пронаћи идеју о томе шта да скувате данас за ручак, Мирко Вам открива да инспирацију можете пронаћи на необичним местима, попут посла или у куповини намирница. Уколико Вас,пак, идеје не буду пронашле ту, онда их Ви сами нађите у кулинарским емисијама или на профилу "Миретова кухиња".

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

КАКВА БОМБА: Митровића по сваку цену желе у Премијер лиги?