СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ: Преукусни колачи које ће деца обожавати (ВИДЕО)
ОСИМ што их најмлађи обожавају, сјајно ће ићи и уз кафу или чај
Фото: Бакина кухиња
СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ - састојци:
200 мл млека
мало уља
корица лимуна
350 - 400 гр брашна
мало соли
крупан шећер
1 ванилин шећер
СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ - припрема:
Квасац растопити са шећером, па кад запени додати мало уља, корицу лимуна млеко и брашно 300 гр. Замесити тесто додавајући још брашна док се не добије мекше и глатко тесто. Фото: Бакина кухиња
Оставити покривено на собној температури 30 мин. Истрести на подмазан сто са уљем, и развити правоугаоник. Исећи на траке око 1,5 цм. Сваку траку изваљати у ваљак.
Увити мали круг од ваљка, а са остатком теста испреплетати око круга правећи венчић.
Ређати у неки подмазан плех и покрити фолијом и крпом. Оставити 10 мин да одмори и пржити у дубоком уљу.
Фото: Бакина кухиња
Уваљати у крупан шећер измешан са ванилиним шећером.
Препоручујемо
ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29
СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55
ШОК У ЊУЈОРКУ: Погледајте шта је Путинов специјални изасланик донео на разговоре са САД (ФОТО)
СПЕЦИЈАЛНИ изасланик руског председника Владимира Путина Кирил Дмитријев донео је на разговоре са званичницима у Сједињеним Америчким Државама бомбоне које на омотима имају Путинове цитате.
26. 10. 2025. у 17:16
ШТА СЕ ДЕШАВА У ПОКРОВСКУ? Ситуација за Украјину је много гора него на мапама, Сирски побеснео
РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је данас да је град Покровск у Доњецкој области опкољен, док његови генерали тврде да је у граду и околини блокирано више од пет хиљада украјинских војника.
26. 10. 2025. у 18:54
"ЦЕЦИН СИНЕ, ЋУТИ И УДАРАЈ, ЗА БОЉЕ И НИСИ!" Водитељка одбрусила Вељку - "Озбиљан комплекс!"
НАКОН што је боксер Вељко Ражнатовић покушао да исмеје перформанс водитељке Јоване Јеремић, који је уприличила током прославе њеног рођендана, она му је брзо јавно узвратила, у свом стилу.
26. 10. 2025. у 10:48
Коментари (0)