СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ: Преукусни колачи које ће деца обожавати (ВИДЕО)
ОСИМ што их најмлађи обожавају, сјајно ће ићи и уз кафу или чај

Фото: Бакина кухиња
СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ - састојци:
200 мл млека
мало уља
корица лимуна
350 - 400 гр брашна
мало соли
крупан шећер
1 ванилин шећер
СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ - припрема:
Квасац растопити са шећером, па кад запени додати мало уља, корицу лимуна млеко и брашно 300 гр. Замесити тесто додавајући још брашна док се не добије мекше и глатко тесто. Фото: Бакина кухиња
Оставити покривено на собној температури 30 мин. Истрести на подмазан сто са уљем, и развити правоугаоник. Исећи на траке око 1,5 цм. Сваку траку изваљати у ваљак.
Увити мали круг од ваљка, а са остатком теста испреплетати око круга правећи венчић.
Ређати у неки подмазан плех и покрити фолијом и крпом. Оставити 10 мин да одмори и пржити у дубоком уљу.

Фото: Бакина кухиња
Уваљати у крупан шећер измешан са ванилиним шећером.
Препоручујемо

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29

СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

УЖАС - ДА СЕ ПРЕВРНЕ ЖЕЛУДАЦ: Упали где производе крофне намењене ЦГ приморју - затекли су ХОРОР сцене (ВИДЕО)
Крофне су за многе једна од најпознатијих и најомиљенијих посластица на свету, али после гледања снимка који нам стиже из Црне Горе питање је како ћете убудуће гледати на оне куповне.
13. 09. 2025. у 17:03 >> 17:10
Коментари (0)