СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ: Преукусни колачи које ће деца обожавати (ВИДЕО)
ОСИМ што их најмлађи обожавају, сјајно ће ићи и уз кафу или чај

Фото: Бакина кухиња
СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ - састојци:
200 мл млека
мало уља
корица лимуна
350 - 400 гр брашна
мало соли
крупан шећер
1 ванилин шећер
СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ - припрема:
Квасац растопити са шећером, па кад запени додати мало уља, корицу лимуна млеко и брашно 300 гр. Замесити тесто додавајући још брашна док се не добије мекше и глатко тесто. Фото: Бакина кухиња
Оставити покривено на собној температури 30 мин. Истрести на подмазан сто са уљем, и развити правоугаоник. Исећи на траке око 1,5 цм. Сваку траку изваљати у ваљак.
Увити мали круг од ваљка, а са остатком теста испреплетати око круга правећи венчић.
Ређати у неки подмазан плех и покрити фолијом и крпом. Оставити 10 мин да одмори и пржити у дубоком уљу.

Фото: Бакина кухиња
Уваљати у крупан шећер измешан са ванилиним шећером.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОДУШЕВИТЕ ГОСТЕ ЗДРАВИМ ГРИЦКАЛИЦАМА: Рецепт за шарене слане штапиће
01. 02. 2023. у 14:29

СЛАТКА ПИТА СА СИРОМ И РЕЗАНЦИМА: Старински рецепт који ће све одушевити укусом
01. 02. 2023. у 16:55

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)