НАЈУКУСНИЈИ СУТЛИЈАШ У НОВОМ ИЗДАЊУ: Потребни су вам само суво грожђе и јаја! (ВИДЕО)

Novosti online

30. 05. 2023. у 18:00

ТРАДИЦИОНАЛНО омиљено јело сутлијаш, у новом руху

НАЈУКУСНИЈИ СУТЛИЈАШ У НОВОМ ИЗДАЊУ: Потребни су вам само суво грожђе и јаја! (ВИДЕО)

Foto: Принтскрин/ Јутјуб/ Чиф Били Париси

СУТЛИЈАШ - састојци:

1 л млека, 1/2 шоље пиринча, 1/3 шоље шећера, 3 јајета, 3 кашике цимета, 1/2 шоље сувог грожђа, кашика екстракта ваниле.

СУТЛИЈАШ - припрема:

У млеко ставите пиринач, шећер и екстракт ваниле. Кад проври, кувајте 20 минута. Посебно умутите 3 жуманца, 2 кашике шећера и цимет, па то сипајте у скувани пиринач и све мешајте на лаганој ватри, око минут.

Склоните са рингле, у то додајте кашику шећера и претходно улупана три беланца. Све добро промешајте, додајући суво грожђе.

Сервирајте са какаом или циметом преко.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

ТУРИЗАМ КАО ФАКТОР МИРА: Образовно и духовно искуство које шири ум