НАЈУКУСНИЈИ СУТЛИЈАШ У НОВОМ ИЗДАЊУ: Потребни су вам само суво грожђе и јаја! (ВИДЕО)

30. 05. 2023. у 18:00

ТРАДИЦИОНАЛНО омиљено јело сутлијаш, у новом руху

НАЈУКУСНИЈИ СУТЛИЈАШ У НОВОМ ИЗДАЊУ: Потребни су вам само суво грожђе и јаја! (ВИДЕО)

Foto: Принтскрин/ Јутјуб/ Чиф Били Париси

СУТЛИЈАШ - састојци:

1 л млека, 1/2 шоље пиринча, 1/3 шоље шећера, 3 јајета, 3 кашике цимета, 1/2 шоље сувог грожђа, кашика екстракта ваниле.

СУТЛИЈАШ - припрема:

У млеко ставите пиринач, шећер и екстракт ваниле. Кад проври, кувајте 20 минута. Посебно умутите 3 жуманца, 2 кашике шећера и цимет, па то сипајте у скувани пиринач и све мешајте на лаганој ватри, око минут.

Склоните са рингле, у то додајте кашику шећера и претходно улупана три беланца. Све добро промешајте, додајући суво грожђе.

Сервирајте са какаом или циметом преко.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

ШВАЈНШТАЈГЕРОВА ТВ КОЛЕГИНИЦА ОБЈАВИЛА: ОЧЕКУЈЕМ ДЕТЕ! Цела Немачка прича о разводу Ане Ивановић и - овоме