РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД ПОМОРАНЏЕ: Потребна су вам само ОВА четири састојка!

Novosti online

03. 06. 2023. у 20:58

Освежите се током топлих дана уз домаћи сладолед од поморанџе.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД ПОМОРАНЏЕ: Потребна су вам само ОВА четири састојка!

Foto: Shutterstock

Састојци: 30 мл цеђене поморанџе, 100 гр шећера, 500 мл млека, 250 мл слатке павлаке.

Припрема

Млеко и шећер кувајте на умереној ватри. Када проври, смањите ватру. Све време мешајте да не загори. Константно мешајте, док маса не спласне на једну трећину од почетне. Боја ће бити светло жута. Угасите ринлу и мешајте са стране, док се потпуно не охлади. Треба да добијете глатку масу.

Када се потпуно охлади, додајте цеђену поморанџу. Најбоље је да је додате у већ припремљену смесу млека и шећера. Уколико бисте је сипали директно, на почетку кувања, добили бисте смежурану текстуру. Мешајте док се не сједини.

У посебној посуди, умутите 250 мл слатке павлаке (добро охлађене).

Помешајте умућену слатку павлаку и смесу са млеком, додајте кашичицу ароме од поморанџе, 3-4 капи боје од поморанџе (боја која се користи за колаче). Умутите док се све не сједини.

Ову смесу сипајте у четвртасту посуду и ставите да одстоји у фрижидеру 8-10.

Пријатно!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ ЗГРОЖЕНА! Ово је најновији услов за Русе у вези Олимпијских игара Париз 2024