СЛАТКО, КРЕМАСТО И УКУСНО: Сутлијаш на турски начин (РЕЦЕПТ)

Novosti online

18. 06. 2023. у 22:01

И ЉУБИТЕЉИ традиционалног сутлијаша тврде да је турски сутлијаш одличан

СЛАТКО, КРЕМАСТО И УКУСНО: Сутлијаш на турски начин (РЕЦЕПТ)

Foto: Profimedia

Овај једноставан дезерт обожавају све генерације - од најмлађих због слаткоће, па све до оних најстаријих, које укус пиринча и млека враћа у детињство.

Овога пута предлажемо да одступите од традиционалног рецепта и пробате како се у Турској прави сутлијаш.

Састојци:

  • 1 шоља пиринча
  • 3 шоље воде
  • 500 мл млека
  • 6 кашика шећера
  • 1 кесица ванилиног шећера
  • 1 кесица пудинга од ваниле
  • 1 шака ораха

Припрема:

Пиринач испирати од скроба док вода не постане провидно чиста, па га скувати на лаганој вари.

Додајти млеко и још мало кувати. Пудинг прах помешати са ванилиним шећером и обичним шећером у мало млека, па прелити у преткодно куван пиринач у млеку.

Мешати све на лаганој ватри док се не згусне. Готову посластису сипајти у чинијице које су предходно наквашене водом. Декорисати са орасима, и кпослужити хладно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ ЖИВИ ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ "ЖИВИ" ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

У НАЈНОВИЈЕМ пројекту "Новости" под називом "Другачије приче" доносимо вам ексклузивне снимке са планине Румије и причу о најстаријем српском крсту који породица Андровић из околине Бара чува више од 1.000 година.

02. 07. 2024. у 15:14

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ЛИДЕРКА француске крајње деснице Марин ле Пен оптужила је данас француског председника Емануела Макрона да жури да именује највише званичнике, што она види, како је навела, као преотимање власти.

02. 07. 2024. у 14:14

Коментари (0)

ОВАЈ НИМАЛО НАИВАН ПРОБЛЕМ ИМАЈУ И ЖЕНЕ И МУШКАРЦИ