СЛАТКО, КРЕМАСТО И УКУСНО: Сутлијаш на турски начин (РЕЦЕПТ)
И ЉУБИТЕЉИ традиционалног сутлијаша тврде да је турски сутлијаш одличан
Овај једноставан дезерт обожавају све генерације - од најмлађих због слаткоће, па све до оних најстаријих, које укус пиринча и млека враћа у детињство.
Овога пута предлажемо да одступите од традиционалног рецепта и пробате како се у Турској прави сутлијаш.
Састојци:
- 1 шоља пиринча
- 3 шоље воде
- 500 мл млека
- 6 кашика шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- 1 кесица пудинга од ваниле
- 1 шака ораха
Припрема:
Пиринач испирати од скроба док вода не постане провидно чиста, па га скувати на лаганој вари.
Додајти млеко и још мало кувати. Пудинг прах помешати са ванилиним шећером и обичним шећером у мало млека, па прелити у преткодно куван пиринач у млеку.
Мешати све на лаганој ватри док се не згусне. Готову посластису сипајти у чинијице које су предходно наквашене водом. Декорисати са орасима, и кпослужити хладно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗИНСКИ ПЕСТО ОД ГРАШКА: Лаган летњи ручак спреман за мање од 15 минута (РЕЦЕПТ)
16. 06. 2023. у 07:00
УКУСНЕ ПОГАЧИЦЕ СА СИРОМ ОД ПАУЧИНА ТЕСТА: Слано пециво које ће укућани обожавати
15. 06. 2023. у 16:55
РУСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИО: Ово би могло бити место потенцијалног састанка Путина и Трампа
УЈЕДИЊЕНИ Арапски Емирати (УАЕ) имају снажна досадашња искуства у организовању самита и могли би бити место потенцијалног састанка између председника Русије Владимира Путина и новоизабраног председника САД Доналда Трампа, изјавио је Олег Карпович, проректор за научна питања на Дипломатској академији Министарства спољних послова Русије, за руску агенцију ТАСС.
15. 01. 2025. у 12:23
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)