ШТРУДЛА СА МАКОМ: Краљица домаћих колача!

Novosti online

03. 07. 2023. у 07:00

Сремице су познате по одличним рецептима за штрудле са маком, попут овог класичног рецепта из текста

ШТРУДЛА СА МАКОМ: Краљица домаћих колача!

Foto: Profimedia

Састојци за тесто: 

  • 550 г меког брашна (тип 400)
  • 8 г сувог квасца 
  • 50 г шећера
  • 200 мл топлог млека
  • 50 г путера (да не буде хладан)
  • 1 ванилин шећер
  • 2 јајета

Састојци за фил: 

  • 250 г мака (користила сам заслађени)
  • 100 мл врелог млека
  • 1 жуманце за премазивање

У великој чинији помешајте брашно, квасац, шећер и ванилин шећер. Затим додајте преостале састојке и заместите меко тесто.

Мак прелијте врелим млеком, измешајте и оставите са стране. Подлогу поспите брашном и развијте тесто величине плеха.

Равномерно распоредите фил и уролајте тесто у штрудлу. 

Премажите умућеним жуманцетом и оставите да одмара 20 минута. Пеците док не порумени, око 40 минута у претходно загрејаној рерни на 180 степени.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

Како се рај на земљи ПРЕТВОРИО У ПРАВИ ПАКАО