ШТРУДЛА СА МАКОМ: Краљица домаћих колача!
Сремице су познате по одличним рецептима за штрудле са маком, попут овог класичног рецепта из текста

Foto: Profimedia
Састојци за тесто:
- 550 г меког брашна (тип 400)
- 8 г сувог квасца
- 50 г шећера
- 200 мл топлог млека
- 50 г путера (да не буде хладан)
- 1 ванилин шећер
- 2 јајета
Састојци за фил:
- 250 г мака (користила сам заслађени)
- 100 мл врелог млека
- 1 жуманце за премазивање
У великој чинији помешајте брашно, квасац, шећер и ванилин шећер. Затим додајте преостале састојке и заместите меко тесто.
Мак прелијте врелим млеком, измешајте и оставите са стране. Подлогу поспите брашном и развијте тесто величине плеха.
Равномерно распоредите фил и уролајте тесто у штрудлу.
Премажите умућеним жуманцетом и оставите да одмара 20 минута. Пеците док не порумени, око 40 минута у претходно загрејаној рерни на 180 степени.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ДАНА: Мекано пециво као одлична идеја за доручак или ужину (ВИДЕО)
26. 06. 2023. у 17:45

КОЛАЧ СА ТРЕШЊАМА: Једноставан сезонски дезерт готов за пола сата (ВИДЕО)
22. 06. 2023. у 22:56

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)