ЛАЖНА БАКЛАВА ИМА УКУС КАО ПРАВА, А ГОТОВА ЈЕ ЗА 30 МИНУТА: Савршен десерт за шољицу домаће кафе и право уживање
Лажна баклава је за оне домаћице које желе исти укус, али за дупло брже времена. Све што треба да урадите је да умутите и излијете тесто, након печења га залијете и добићете укус праве баклаве. Баклава је колач који се с временом воли све више и више, а поједини је сматрају најбољим десертом који се савршено слаже уз домаћу кафу.
Потребно је:
- 4 јајета
- 2 шољице (од 2 дцл) шећера
- 1 шољица уља
- 1 шољица млека
- 1 шољица гриза
- 1 шољица оштрог брашна
- 2 шољице млевених ораха
- за прелив: 0,5 л воде, 2 шољице шећера
Припрема: Пенасто измешати јаја са шећером, па додати остале састојке. Улити у тепсију и пећи око пола сата. Врућ колач прелити преливом који направимо тако што прокувамо воду са шећером док се шећер не растопи. Посути млевеним орасима или по жељи украсити половинама ораха.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)