СТАРИНСКА ШАРЕНА ТОРТА ОД ТРИ ФИЛА ИЗ БАКИНЕ СВЕСКЕ: Није се родио онај који је њој одолео, идеална је за све прилике
НЕ постоји домаћинство у ком се није спремала нека варијација ове обожаване торте.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti
Ова торта је заиста љубав на први залогај. Мекане коре и три различита фила, просто је рапсодија укуса. У народу је позната и као интерконтинентал торта и ретко ко је могао да јој одоли. Нећете погрешити у којој год прилици да је спремите јер ће задовољити укусе и најпробирљивијих сладокусаца.
САСТОЈЦИ: За овај рецепт потребне су вам три коре, а ово су потребни састојци за једну кору:
- 3 беланца
- 3 кашике шећера
- 2 кашике брашна
- 3-4 кашике млевених ораха
Пећи коре на 180°C (360°F)
За фил је потребно:
- 750 мл млека
- 7 кашика брашна
- 9 жуманаца
- 150 г шећера
- 250 г путера
- 100 г чоколаде за кување
- 90 г млевених ораха или лешника
Фил поделити на три дела: Први део је жут, други део је са 90 г млевених ораха, трећи део је са 100 г чоколаде.
Украсити са 300 мл слатке павлаке и потом оставити у фрижидеру да се стегне!
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО ИЗ АВИОНА: Стигла ми је фантастична вест од Ђорђе Мелони (ВИДЕО)
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се из авиона и рекао да му је стигла фантастична вест из Рима.
04. 04. 2025. у 12:49

СРБИ ВИШЕ НЕ МОГУ ДА ПУТУЈУ БЕСПЛАТНО У ОВУ ЕВРОПСКУ ЗЕМЉУ: Треба вам посебна дозвола, ево колико кошта
ЕВРОПСКИ држављани који путују у Велику Британију од данас морају имати дигиталну пропусницу за улазак у земљу, за коју британска влада тврди да ће побољшати безбедност граница.
02. 04. 2025. у 10:16

ПРЕГЛАСНИ ДОК ВОДЕ ЉУБАВ Комшије Миме Караџића хтеле да сазову савет: "Виђамо Миму, старог вука, како да не"
ГЛУМАЦ Мима Караџић ужива већ неко време са четири деценије млађом Наташом Станић.
08. 04. 2025. у 12:13
Коментари (0)