СТАРИНСКА ШАРЕНА ТОРТА ОД ТРИ ФИЛА ИЗ БАКИНЕ СВЕСКЕ: Није се родио онај који је њој одолео, идеална је за све прилике
НЕ постоји домаћинство у ком се није спремала нека варијација ове обожаване торте.

Foto: Jutjub/Printskrin/ Aurora Recepti
Ова торта је заиста љубав на први залогај. Мекане коре и три различита фила, просто је рапсодија укуса. У народу је позната и као интерконтинентал торта и ретко ко је могао да јој одоли. Нећете погрешити у којој год прилици да је спремите јер ће задовољити укусе и најпробирљивијих сладокусаца.
САСТОЈЦИ: За овај рецепт потребне су вам три коре, а ово су потребни састојци за једну кору:
- 3 беланца
- 3 кашике шећера
- 2 кашике брашна
- 3-4 кашике млевених ораха
Пећи коре на 180°C (360°F)
За фил је потребно:
- 750 мл млека
- 7 кашика брашна
- 9 жуманаца
- 150 г шећера
- 250 г путера
- 100 г чоколаде за кување
- 90 г млевених ораха или лешника
Фил поделити на три дела: Први део је жут, други део је са 90 г млевених ораха, трећи део је са 100 г чоколаде.
Украсити са 300 мл слатке павлаке и потом оставити у фрижидеру да се стегне!
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)