ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО СТАРИНСКОМ БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне, а док их будете пекли замирисаће цела кућа

Novosti online

20. 08. 2023. у 07:00

Веома лако се праве, а подједнако су укусне као и мрсне.

ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО СТАРИНСКОМ БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне, а док их будете пекли замирисаће цела кућа

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 250 г биљног маргарина
  • 1 лимун (сок и корица)
  • 170 г шећера у праху
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 500 г брашна
  • џем од кајсија

Припрема:

Оставите маргарин да одстоји на собној температури, па га умутите миксером. Додајте му 120 грама шећера у праху, као и сок од једног лимуна и изрендану корицу лимуна, па наставите да мутите док смеса не постане пенаста.

У умућен маргарин са шећером и лимуном постепено додајте брашно и замесите тесто, па га оставите да одстоји 30 до 60 минута у фрижидеру.

Пребаците тесто на побрашњену радну површину, развуците га оклагијом и модлом или ракијском чашицом вадите ванилице. Ређајте их на плех обложен пек-папиром и пеците у рерни загрејаној на 180 степени десетак минута. Водите рачуна да тесто остане бело.

Кад су ванилице испечене, оставите их да се прохладе, па их спајајте џемом од кајсија и уваљајте у мешавину од преосталог прах-шећера који сте помешали са ванилин-шећером.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ ЖИВИ ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ "ЖИВИ" ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

У НАЈНОВИЈЕМ пројекту "Новости" под називом "Другачије приче" доносимо вам ексклузивне снимке са планине Румије и причу о најстаријем српском крсту који породица Андровић из околине Бара чува више од 1.000 година.

02. 07. 2024. у 15:14

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ЛИДЕРКА француске крајње деснице Марин ле Пен оптужила је данас француског председника Емануела Макрона да жури да именује највише званичнике, што она види, како је навела, као преотимање власти.

02. 07. 2024. у 14:14

Коментари (0)

ТРУДНОЋА И ПРОШИРЕНЕ ВЕНЕ: Узроци, последице и савети стручњака