ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО СТАРИНСКОМ БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне, а док их будете пекли замирисаће цела кућа

20. 08. 2023. у 07:00

Веома лако се праве, а подједнако су укусне као и мрсне.

ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО СТАРИНСКОМ БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне, а док их будете пекли замирисаће цела кућа

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 250 г биљног маргарина
  • 1 лимун (сок и корица)
  • 170 г шећера у праху
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 500 г брашна
  • џем од кајсија

Припрема:

Оставите маргарин да одстоји на собној температури, па га умутите миксером. Додајте му 120 грама шећера у праху, као и сок од једног лимуна и изрендану корицу лимуна, па наставите да мутите док смеса не постане пенаста.

У умућен маргарин са шећером и лимуном постепено додајте брашно и замесите тесто, па га оставите да одстоји 30 до 60 минута у фрижидеру.

Пребаците тесто на побрашњену радну површину, развуците га оклагијом и модлом или ракијском чашицом вадите ванилице. Ређајте их на плех обложен пек-папиром и пеците у рерни загрејаној на 180 степени десетак минута. Водите рачуна да тесто остане бело.

Кад су ванилице испечене, оставите их да се прохладе, па их спајајте џемом од кајсија и уваљајте у мешавину од преосталог прах-шећера који сте помешали са ванилин-шећером.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП УЗДРМАО НАТО ЧЛАНИЦЕ: Ово никако нису хтели да чују