ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО СТАРИНСКОМ БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне, а док их будете пекли замирисаће цела кућа

20. 08. 2023. у 07:00

Веома лако се праве, а подједнако су укусне као и мрсне.

ПОСНЕ ВАНИЛИЦЕ ПО СТАРИНСКОМ БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Подједнако укусне као и мрсне, а док их будете пекли замирисаће цела кућа

Foto: Jutjub/Printskrin/

Састојци:

  • 250 г биљног маргарина
  • 1 лимун (сок и корица)
  • 170 г шећера у праху
  • 2 кесице ванилин шећера
  • 500 г брашна
  • џем од кајсија

Припрема:

Оставите маргарин да одстоји на собној температури, па га умутите миксером. Додајте му 120 грама шећера у праху, као и сок од једног лимуна и изрендану корицу лимуна, па наставите да мутите док смеса не постане пенаста.

У умућен маргарин са шећером и лимуном постепено додајте брашно и замесите тесто, па га оставите да одстоји 30 до 60 минута у фрижидеру.

Пребаците тесто на побрашњену радну површину, развуците га оклагијом и модлом или ракијском чашицом вадите ванилице. Ређајте их на плех обложен пек-папиром и пеците у рерни загрејаној на 180 степени десетак минута. Водите рачуна да тесто остане бело.

Кад су ванилице испечене, оставите их да се прохладе, па их спајајте џемом од кајсија и уваљајте у мешавину од преосталог прах-шећера који сте помешали са ванилин-шећером.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

Алиса те води од Стадиона до Дизниленда