ТОПЉЕНИК - НАЈСОЧНИЈИ ТУРСКИ КОЛАЧ: За праве љубитеље слаткиша

Novosti online

05. 09. 2023. у 19:00

Рецепт за топљеник - старински колач који ћете обожавати, веома је сочан и укусан! Топљеник - старински колач за праве љубитеље слаткиша.

ТОПЉЕНИК - НАЈСОЧНИЈИ ТУРСКИ КОЛАЧ: За праве љубитеље слаткиша

Foto: Jutjub/Printskrin/Domaći Kuhar

  • Сируп

  • 750 гр шећера
  • 8 дцл воде
  • 1 лимун

Припрема:

1. тесто:

Умутити јаја и шећерм, па додавати редом остале састојке и све добро промешати и сјединити. У подмазан плех (може и пек папир) сипати смесу и пећи око 10 -ак минута на 200 степени.

 

2. тесто:

Умутити јаја са шећером, додати брашно и гриз и све лепо сјединити. Сипати на полупечено, прво тесто и испећи колач.

Скувати сируп од шећера, воде и лимуна сеченог на колутове. Врућим сирупом прелити врућ колач. Посути млевеним орасима.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

КОСОВО ЈЕ СРБИЈА: Шпанци лупили шамар Албанцима на ЕУРО 2024, послали јаку поруку (ВИДЕО)