СОЧАН, ТОПИ СЕ У УСТИМА, А ЗДРАВ: Направите овај ролат од кестена у уживајте у кремастом укусу
ГРАДОМ се шири мирис печених кестена који нас зове на дивне јесење шетње.
Кестен изузетно здрав за наш организам. Кестен је диван орашасти плод с мало масти, богат је витамином Ц, а због високог удела влакана, лако се вари. И зато уопште не морате да се суздржавате.
А ми вам доносимо слатки рецепт за потпуни доживљај у којем ћете, то се мора нагласити, моћи да уживате без гриже савести. Упознајте се са ролатом од омиљене јесењске намирнице: кестена!
Састојци за кору:
3 кашичице брашна
3 јаја
4 кашичице шећера
1/2 прашка за пециво
2 кашичице какаа
1 кашичица меда
Састојци за фил:
250 гр кестен пиреа
100 гр маслаца
1 кашичица рума
1дл слатке павлаке за шлаг
1-2 кашичице шећера у праху
1 кашичица намаза од лешника
Чоколадна глазура:
70 гр чоколаде
1-2 кашичице уља
Како бисте направили кору, измиксирајте заједно јаја са шећером док не побеле. Додајте брашно и какао, поново измиксајте па додајте мед. Калуп премажите маслацем и поспите брашном. Рерну претходно загрејте на 180 Ц и ставите смесу у калуп па пеците око 15-ак минута. Охладите коре и пресеците га на пола.
Како бисте добили фил, измутите кестен пире с омекшалим маслацем и шећером. Додајте павлаку за шлаг и рум и све измиксајте. Коре натопите с топлим млеком, чоколадом у праху, шећером и румом.
На половину кора ставите пола фила, а у другу половину ставите намаз од лешника. Добро измешајте па намажите преко првог премаза. Ставити други део коре и премажите цео ролат. Чоколаду отопите па прелијте преко ролата и ставите у фрижидер да се хлади.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)