ТОПИ СЕ У УСТИМА, А НИЈЕ КРЕМПИТА: Брзи ванила колач, који се не пече
БРЗО и лако за направити, овај преукусни колач. Подсећа на кремпиту али је једноставнији за прављење, и не пече се.

Фото Pixabay free images
Потребно је:
3 мала паковања пишкота
2 пудинга од ваниле
1 кашика густина
5 кашика шећера
180 г шлага
250 г маргарина
70 г шећера у праху
око 250мл млека за умакање пишкота
Припрема:
Ставите 600 мл млека да проври. У преосталих 200 мл размутите пудинг, густин и шећер. Затим закувајте пудинг и оставите да се потпуно охлади. Одвојено умутите маргарин са шећером у праху, па постепено додајте пудинг. Онда умутите шлаг. Додајте у пудинг 2 пуне кашике умућеног шлага па сједините све миксером и добићете фил.
Умачите пишкоте у топло млеко и ређајте на тацну половину пишкота, затим иде половина жутог фила, па половина шлага. Поново поновите поступак још једном.
На крају, оставите колач у фрижидеру бар 4 сата да се охлади.
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КРОМПИР И МЕСО КАКО СУ ИХ СПРЕМАЛЕ НАШЕ БАКЕ: Традиционални турски ручак (ВИДЕО)
29. 11. 2023. у 15:05

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

НИСУ ЗДРАВЕ ЗА СВЕ: Ко не би смео да једе сардине
НУТРИЦИОНИСТИ наглашавају колико је сардина корисна за здравље и да би било добро да се барем 2 пута недељно нађе на трпези.
11. 03. 2025. у 13:33
Коментари (0)