ПО ТРАДИЦИОНАЛНОМ РЕЦЕПТУ: Баклава са орасима

Novosti online

29. 11. 2023. у 19:00

ПО провереном, традиционалном, старинском рецепту. Баклава са орасима, од готових кора, преливена слатким сирупом.

ПО ТРАДИЦИОНАЛНОМ РЕЦЕПТУ: Баклава са орасима

Фото Pixabay free images

Потребно је: 

    500 гр танких кора за питу

    400 гр шећера
    300 гр ораха
    100 мл уља
    две кесице ванилин шећера
    1 лимун

Припрема:

Прво тепсију премажите уљем. Самељите орахе. Ставите две коре на дно тепсије, попрскајте их уљем, сипајте мало млевених ораха, па ставите нову кору и попрскајте је уљем, тако док не потрошите сав материјал. Последње две коре само попрскајте уљем, па исеците баклаву ножем и пеците је на 180 степени, док не порумени. Док се печена баклава хлади, спремите сируп. Сипајте шећер, ванилин шећер и око 300 милилитара воде у шерпу, па кувајте док не прокључа. Додајте у сируп сок од једног лимуна и оставите још мало на рингли, док не запени. Залијте баклаву врелим сирупом и оставите да одстоји неколико сати.

(Трпеза)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита

СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.

27. 06. 2025. у 16:50

Коментари (0)

КРАЈ, ГОТОВО! Јаник Синер на Вимблдону урадио оно што нико жив није очекивао