ПО ТРАДИЦИОНАЛНОМ РЕЦЕПТУ: Баклава са орасима

Novosti online

29. 11. 2023. у 19:00

ПО провереном, традиционалном, старинском рецепту. Баклава са орасима, од готових кора, преливена слатким сирупом.

ПО ТРАДИЦИОНАЛНОМ РЕЦЕПТУ: Баклава са орасима

Фото Pixabay free images

Потребно је: 

    500 гр танких кора за питу

    400 гр шећера
    300 гр ораха
    100 мл уља
    две кесице ванилин шећера
    1 лимун

Припрема:

Прво тепсију премажите уљем. Самељите орахе. Ставите две коре на дно тепсије, попрскајте их уљем, сипајте мало млевених ораха, па ставите нову кору и попрскајте је уљем, тако док не потрошите сав материјал. Последње две коре само попрскајте уљем, па исеците баклаву ножем и пеците је на 180 степени, док не порумени. Док се печена баклава хлади, спремите сируп. Сипајте шећер, ванилин шећер и око 300 милилитара воде у шерпу, па кувајте док не прокључа. Додајте у сируп сок од једног лимуна и оставите још мало на рингли, док не запени. Залијте баклаву врелим сирупом и оставите да одстоји неколико сати.

(Трпеза)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

Озонски омотач – невидљиви штит наше планете