ОВАКО ГА ПРАВЕ ИТАЛИЈАНИ, ОВА 2 САСТОЈКА СУ КЉУЧНА: Болоњезе сос

Novosti online

29. 11. 2023. у 20:13

ТAJNA оригиналног болоњезе соса је у 2 ставке. Прво, кува се јако дуго, минимум 3 сата. Друго, обавезно се додаје црно вино и млеко у њега.

ОВАКО ГА ПРАВЕ ИТАЛИЈАНИ, ОВА 2 САСТОЈКА СУ КЉУЧНА: Болоњезе сос

Фото Pixabay free images

Више не морате у Италију да би јели праву пасту болоњезе. Можете је јести у удобности свог дома.

Потребно је:

* 1 љубичасти лук
* 3 штапића целера
* 3 шаргарепе
* 500 г свињског млевеног меса
* 300 г телећег млевеног меса
* 200 г говеђег млевеног меса
* 1 л парадајз соса
* 400 г пелата
* 150 г парадајз пасте
* маслиново уље
* 1 чаша црвеног вина
* 200 мл млека
* 1-2 л воде

Припрема:

Сипајте у шерпу маслиново уље и пропжите сецкани љубичасти лук. Када мало омекша додајте сецакну шаргарепу и целер и пржите још 5 минута. Затим сипајте 1/2 чаше вина и оставите да се крчка док не испари. Додајте млевено месом, па посолите и побиберите.

Месо пржите док не буде готово, а повремено промешајте.Потом сипајте још 1/2 чаше црвеног вина. Када вино испари додајте парадајз пасту, сос и пелат. Добро промешајте.

Крчкајте сат и по времена, па додајте литар воде и промешајте.После сат времена додајте још литар воде. Трик је да када сос изгледа суво, додајете воду, то ц́е згуснути смесу и омогуц́ити да млевено месо постане мекше.Још пола сата до сат времена оставите да се крчка. За то време у другу шерпу сипајте воду и оставите да прокључа. Сипајте кашику соли и скувајте шпагете. Готов сос склоните са шпорета, па оставите да одмори неких 10 минута. Сипајте млеко у тигањ  и кувајте 5 минута. Додајте две кутлаче соса и промешајте, па сипајте тестенину и шољу воде у којој се кувала.Мешајте и кувајте док не почне да ври, па додајте још једну кутлачу соса и поново промешајте. 

(Трпеза)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући

ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.

27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

НЕОБЈАШЊЕН ФЕНОМЕН: Мноштво змија долази у цркву сваке године на Велику госпојину - поштују стари календар (ФОТО/ВИДЕО)

НЕОБЈАШЊЕН ФЕНОМЕН: Мноштво змија долази у цркву сваке године на Велику госпојину - "поштују" стари календар (ФОТО/ВИДЕО)

ПРАВОСЛАВНИ верници 28. августа славе Велику госпојину, а занимљив феномен, који наука још није објаснила, везује се за овај празник на грчком острву Кефалонија. Додуше - не за 28. август, већ за 15. када се Велика госпојина славила по старом календару. У то време, сваке године, у једну цркву долази велики број змија, што је навело маштовите локалце да исконструишу бројне легенде.

28. 08. 2025. у 11:02

Коментари (0)

ТЕНИС У НЕВЕРИЦИ: Врхунска тенисерка зарађује и на сајту за одрасле, ево шта је још откривено о њој! (ФОТО)