ОВАКО ГА ПРАВЕ ИТАЛИЈАНИ, ОВА 2 САСТОЈКА СУ КЉУЧНА: Болоњезе сос
ТAJNA оригиналног болоњезе соса је у 2 ставке. Прво, кува се јако дуго, минимум 3 сата. Друго, обавезно се додаје црно вино и млеко у њега.
Више не морате у Италију да би јели праву пасту болоњезе. Можете је јести у удобности свог дома.
Потребно је:
* 1 љубичасти лук
* 3 штапића целера
* 3 шаргарепе
* 500 г свињског млевеног меса
* 300 г телећег млевеног меса
* 200 г говеђег млевеног меса
* 1 л парадајз соса
* 400 г пелата
* 150 г парадајз пасте
* маслиново уље
* 1 чаша црвеног вина
* 200 мл млека
* 1-2 л воде
Припрема:
Сипајте у шерпу маслиново уље и пропжите сецкани љубичасти лук. Када мало омекша додајте сецакну шаргарепу и целер и пржите још 5 минута. Затим сипајте 1/2 чаше вина и оставите да се крчка док не испари. Додајте млевено месом, па посолите и побиберите.
Месо пржите док не буде готово, а повремено промешајте.Потом сипајте још 1/2 чаше црвеног вина. Када вино испари додајте парадајз пасту, сос и пелат. Добро промешајте.
Крчкајте сат и по времена, па додајте литар воде и промешајте.После сат времена додајте још литар воде. Трик је да када сос изгледа суво, додајете воду, то ц́е згуснути смесу и омогуц́ити да млевено месо постане мекше.Још пола сата до сат времена оставите да се крчка. За то време у другу шерпу сипајте воду и оставите да прокључа. Сипајте кашику соли и скувајте шпагете. Готов сос склоните са шпорета, па оставите да одмори неких 10 минута. Сипајте млеко у тигањ и кувајте 5 минута. Додајте две кутлаче соса и промешајте, па сипајте тестенину и шољу воде у којој се кувала.Мешајте и кувајте док не почне да ври, па додајте још једну кутлачу соса и поново промешајте.
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А ГОТОВЕ ЗА МАЊЕ ОД ПОЛА САТА: Само три састојка, "лење" лепиње
29. 11. 2023. у 15:49
НАПРАВИТЕ НАЈБОЉИ КУПУС РИБАНАЦ: Рецепт за практичнију мању количину
24. 11. 2023. у 11:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)