НЕОДОЉИВИ УКУС, КОЛАЧ СА ЛЕШНИКОМ: Кремасти чоколадни фил и лешник дају симфонију укуса
СПОЈ кремастог чоколадног фила и лешника дају неодољив укус овом колачу.
Потребно:
За кору:
* јаја,2 комада
* шећер,350 г
* брашно,280 г
* прашак за пециво,1 кесица
* уље, 200 мл
* млеко,300 мл
* лешник,100 г
За фил:
* јаја,1 комад
* маргарин,125 г
* чоколада за кување,100 г
За посипање:
лешник,70 г
Припрема:
* За кору: Миксером умутити јаја,додати шећер и мутити миксером.Наизменично додавати уље и млеко и лагано мутити миксером.Умешати брашно помешано са прашком за пециво и лагано сјединити миксером. Додати препечени,млевени лешник и мутити миксером на најмањој брзини. Смесу улити у плех који сте обложили пек-папиром. Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 25 минута.Готову кору извадити из рерне и оставити да се прохлади. За то време припремити фил. Јаје и шећер размутити виљушком. У шерпу ставити исецкан маргарин,ставити на ватру и мешати док се маргарин не отопи,па додати размућено јаје и шећер и укувати. Умешати чоколаду за кување и меśати док се чоколада не отопи и док смеса не добије потребну густину. Фил нанети преко охлађене коре. Посути крупно сецканим,препеченим лешником и оставити да се охлади. Колач сећи на парчад жељене величине, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана
02. 12. 2023. у 12:00
ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком
02. 12. 2023. у 07:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)