НЕОДОЉИВИ УКУС, КОЛАЧ СА ЛЕШНИКОМ: Кремасти чоколадни фил и лешник дају симфонију укуса
СПОЈ кремастог чоколадног фила и лешника дају неодољив укус овом колачу.
Потребно:
За кору:
* јаја,2 комада
* шећер,350 г
* брашно,280 г
* прашак за пециво,1 кесица
* уље, 200 мл
* млеко,300 мл
* лешник,100 г
За фил:
* јаја,1 комад
* маргарин,125 г
* чоколада за кување,100 г
За посипање:
лешник,70 г
Припрема:
* За кору: Миксером умутити јаја,додати шећер и мутити миксером.Наизменично додавати уље и млеко и лагано мутити миксером.Умешати брашно помешано са прашком за пециво и лагано сјединити миксером. Додати препечени,млевени лешник и мутити миксером на најмањој брзини. Смесу улити у плех који сте обложили пек-папиром. Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 25 минута.Готову кору извадити из рерне и оставити да се прохлади. За то време припремити фил. Јаје и шећер размутити виљушком. У шерпу ставити исецкан маргарин,ставити на ватру и мешати док се маргарин не отопи,па додати размућено јаје и шећер и укувати. Умешати чоколаду за кување и меśати док се чоколада не отопи и док смеса не добије потребну густину. Фил нанети преко охлађене коре. Посути крупно сецканим,препеченим лешником и оставити да се охлади. Колач сећи на парчад жељене величине, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Спремите супу, ништа боље не греје током хладних дана
02. 12. 2023. у 12:00
ДА ЛИ БИ СТЕ ПРОБАЛИ НЕШТО НЕОБИЧНО И ДРУГАЧИЈЕ : Кинеске слане палачинке са луком
02. 12. 2023. у 07:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)