ПОСЛАСТИЦА КОЈУ СВИ ВОЛЕ: Мафини са белом чоколадом, фантастичног су укуса
ЗА декорацију можете користити декор миx срца, млевену плазму и црне чоко дугмиће. Можете декорисати по свом избору.

Фото Shutterstock
Потребно:
За смесу:
* јогурт, 200 г
* брашно, 200 г
* јаја, 2 комада
* уље, 4 кашике
* шећер, 100 г
* ванилин шећер, 1 кесица
* прашак за пециво, 1/2 кесице
За глазуру:
* бела чоколада, 150 г
За декорацију:
* декор миx срца, по потреби
* млевена плазма, по потреби
* црни чоко дугмићи, по потреби
Припрема:
- Јаја,шећер и ванилин шећер умутити миксером. Додати јогурт,уље и сјединити миксером. Затим додати брашно помешано са прашком за пециво и измешати варјачом.
* Папирним корпицама попунити удубљења у калупу за мафине. У корпице распоредити припремљену смесу. Мафине пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 25 минута. Печене мафине извадити из рерне,па када се прохладе изручити их из калупа.
Глазура: У шерпу ставити белу чоколаду коју сте поломили на коцкице,додати уље и отопити на пари. Припремљеном глазуром прелити мафине.
Декорација: Мафине декорисати по свом избору.
- Припремљене мафине сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)