ШТО ДУЖЕ СТОЈЕ УКУСНИЈЕ СУ: Домаће штрудлице, неодољиво укусне

Novosti online

06. 01. 2024. у 17:00

ПРАВЕ домаће штрудлице.

ШТО ДУЖЕ СТОЈЕ УКУСНИЈЕ СУ: Домаће штрудлице, неодољиво укусне

Фото Shutterstock

Чувајте их у затвореној, лименој кутији.

Потребно:

За тесто:  

* брашно, 300 г
* маргарин, 150 г
* прашак за пециво, 1 кесица
* кисела павлака, 100 г

За надев:  

* џем, по потреби

За ваљање печених штрудлица:   

* шећер у праху, по потреби
* ванилин шећер, 1 кесица


Припрема:

- За тесто: У одговарајућу посуду усути брашно, додати омекшали маргарин (собне температуре), умешати прашак за пециво,киселу павлаку и замесити тесто. Тесто премесити на побрашњеној радној површини. Развити оклагијом и исећи на 3 траке. На сваку траку теста ставити џем целом дужином.

- Прстима спојити крајве благо притискајући како би се тесто залепило.

- Окренути на другу страну и исећи на штрудлице жељене дужине. Поређати их у плех који сте обложили пек-папиром. Пећи у добро загрејаној рерни на 170 степени док благо не порипумене (око 15 минута,зависно од рерне).

- Готове штрудлице извадити из рерне.Вруће штрудлице уваљати у мешавину шећера у праху и ванилин шећера. Штрудлице сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА ИЗ СРБИЈЕ СЕ УГУШИЛА НАОЧИГЛЕД РОДИТЕЉА: Незапамћена трагедија на Халкидикију

БЕБА из Србије, стара свега 13 месеци, изненада је изгубила живот у једном угоститељском објекту на Халкидикију. Како наводе грчки медији, ова незапамћена трагедија одиграла се пред очима дететових родитеља.

16. 07. 2025. у 14:33

Коментари (0)

НИЈЕ МОГАО ДА ДОЂЕ СЕБИ: Ево шта је Никола Јокић управо доживео у Кини (ВИДЕО)