ОДМАХ ЋЕ НЕСТАТИ СА СТОЛА: Посне бресквице, најлепши колачи за сваку трпезу

Novosti online

03. 01. 2024. у 14:16

Украсиће сваку свечану трпезу. Ако волите бресквице, можете да их направите посне. Нимало не заостају за оним мрсним, подједнако су феноменалне.

ОДМАХ ЋЕ НЕСТАТИ СА СТОЛА: Посне бресквице, најлепши колачи за сваку трпезу

Фото Shutterstock

Потребно:

* 100 г шећера

* 8 г ванилин шећера
* 100 мл уља
* 100 мл сојиног млека
* 400 г брашно
* 12 г прашка за пециво

За прелив:

* 100 г шећера

* 200 мл воде
* 1 кашика џема

За декорацију:

* џем 

* кокос

Припрема:

Прво загрејте рерну на 180 степени. Онда помешајте шећере, млеко и уље па додајте брашно и прашак за пециво и замесите тесто. Руком обликујте лоптице и ређајте на плех обложен папиром за печење. Пеците око 25 минута у загрејаној рерни на 180 степени.

Потом лоптице мало издубите, да направите рупицу у коју ћете сипате џем. За прелив помешајте шећер, воду и џем и кувајте уз мешање, док се шећер не раствори. Сваку лоптицу убаците у направљени прелив па вратите у плех. Затим их пуните џемом, спојите две лоптице па ваљајте у шећер. Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АКО ПОБЕДИМ, ПОНИШТИЋУ ТУ ОДЛУКУ! Марин Ле Пен уздрмала Кијев, обећала све мању подршку Украјини

АКО ПОБЕДИМ, ПОНИШТИЋУ ТУ ОДЛУКУ! Марин Ле Пен уздрмала Кијев, обећала све мању подршку Украјини

ДОК Украјина губи територију у рату против Русије, изгледа да ће подршка једном од највећих присталица Кијева ослабити ако крајња десница дође на власт на француским парламентарним изборима у недељу.

05. 07. 2024. у 20:12

СИНЕ МОЈ ЈЕДИНИ, ДОЋИ ЋЕ МАЈКА ДА ТИ ГРЕЈЕ РУКЕ, КАО КАД СИ БИО МАЛИ Мајка страдалог Мирослава (21) љуби његов дрес - СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ

"СИНЕ МОЈ ЈЕДИНИ, ДОЋИ ЋЕ МАЈКА ДА ТИ ГРЕЈЕ РУКЕ, КАО КАД СИ БИО МАЛИ" Мајка страдалог Мирослава (21) љуби његов дрес - СРЦЕ ДА ПРЕПУКНЕ

МИМИ, сине мамин, шта ћу јадна сад без тебе? Па, зар дете које си тек добио да те не упозна, да не зна какав му је отац био? Тек је требало да живиш и проживиш, а због пустог динара, због зараде за хлеб и стан да ми одеш? Где је ту правда?

05. 07. 2024. у 21:24

Коментари (0)

НИЈЕ САМО КОЛЕНО ПРОБЛЕМ! Новак Ђоковић открио и ово на Вимблдону!