ОДМАХ ЋЕ НЕСТАТИ СА СТОЛА: Посне бресквице, најлепши колачи за сваку трпезу
Украсиће сваку свечану трпезу. Ако волите бресквице, можете да их направите посне. Нимало не заостају за оним мрсним, подједнако су феноменалне.
Потребно:
* 100 г шећера
* 8 г ванилин шећера
* 100 мл уља
* 100 мл сојиног млека
* 400 г брашно
* 12 г прашка за пециво
За прелив:
* 100 г шећера
* 200 мл воде
* 1 кашика џема
За декорацију:
* џем
* кокос
Припрема:
Прво загрејте рерну на 180 степени. Онда помешајте шећере, млеко и уље па додајте брашно и прашак за пециво и замесите тесто. Руком обликујте лоптице и ређајте на плех обложен папиром за печење. Пеците око 25 минута у загрејаној рерни на 180 степени.
Потом лоптице мало издубите, да направите рупицу у коју ћете сипате џем. За прелив помешајте шећер, воду и џем и кувајте уз мешање, док се шећер не раствори. Сваку лоптицу убаците у направљени прелив па вратите у плех. Затим их пуните џемом, спојите две лоптице па ваљајте у шећер. Пријатно!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета
БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.
19. 12. 2024. у 09:50
УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став
ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.
18. 12. 2024. у 17:25
ТРАМП ИМА НОВУ ФРИЗУРУ: Мреже се усијале од коментара (ВИДЕО)
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп због једног снимка постао је тема бројних расправа. На X-у (бившри Твитер) се, наиме, појавио снимак која га приказује са новом фризуром.
19. 12. 2024. у 08:37 >> 19:03
Коментари (0)