ОДМАХ ЋЕ НЕСТАТИ СА СТОЛА: Посне бресквице, најлепши колачи за сваку трпезу

Novosti online

03. 01. 2024. у 14:16

Украсиће сваку свечану трпезу. Ако волите бресквице, можете да их направите посне. Нимало не заостају за оним мрсним, подједнако су феноменалне.

ОДМАХ ЋЕ НЕСТАТИ СА СТОЛА: Посне бресквице, најлепши колачи за сваку трпезу

Фото Shutterstock

Потребно:

* 100 г шећера
* 8 г ванилин шећера
* 100 мл уља
* 100 мл сојиног млека
* 400 г брашно
* 12 г прашка за пециво

За прелив:

* 100 г шећера
* 200 мл воде
* 1 кашика џема

За декорацију:

* џем 
* кокос

Припрема:

Прво загрејте рерну на 180 степени. Онда помешајте шећере, млеко и уље па додајте брашно и прашак за пециво и замесите тесто. Руком обликујте лоптице и ређајте на плех обложен папиром за печење. Пеците око 25 минута у загрејаној рерни на 180 степени.

Потом лоптице мало издубите, да направите рупицу у коју ћете сипате џем. За прелив помешајте шећер, воду и џем и кувајте уз мешање, док се шећер не раствори. Сваку лоптицу убаците у направљени прелив па вратите у плех. Затим их пуните џемом, спојите две лоптице па ваљајте у шећер. Пријатно!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТО ЈЕ ИСТИНА Илон Маск хитно реаговао на објаву Виктора Орбана о УСАИД-у (ВИДЕО)

"ТО ЈЕ ИСТИНА" Илон Маск хитно реаговао на објаву Виктора Орбана о УСАИД-у (ВИДЕО)

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан назвао је на друштвеној мрежи Икс организацију УСАИД чудовиштем створеним да сломи, сруши и нагриза слободу и независност нација, након чега је милијардер Илон Маск на то одговорио "истина".

23. 02. 2025. у 15:10

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

БРИТАНСКИ министар спољних послова Дејвид Лами изјавио је данас да ће у понедељак објавити листу мера у оквиру новог, великог пакета санкција Русији, пренели су данас британски медији.

23. 02. 2025. у 10:05

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: Никада нисам био срећнији, осим можда као дете

КИНЕЗ СЕ ЗАМОНАШИО НА СВЕТОЈ ГОРИ Добио име Амфилогије и поручује: "Никада нисам био срећнији, осим можда као дете"

ЖИВОТНЕ приче које се крију иза монаха на Светој Гори представила је грчка телевизија "Скај" у емисији "ПримеТиме". Пред камерама су се нашли један Кинез који је постао монах, један студент из Солуна који је одмах након дипломе изабрао монаштво, монах који живи у самоћи последње 24 године.

23. 02. 2025. у 11:28

Коментари (0)

МОРАЈУ ДА ПРИЧАЈУ СРПСКИ! ЈА МОГУ ДА ПОБЕГНЕМ, АЛИ НАТАЛИЈА... Никола Јокић о жени, деци, приватном животу