КРЕМАСТА ФАНТАЗИЈА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Феноменалан чизкејк са пистаћима
СЛАДАК, кремаст, ставите одмах дуплу меру. Ако волите класичан чизкејк, овај ћете да обожавате.

Фото Shutterstock
Потребно:
За подлогу:
* 120 г кекса
* 30 г очишћених пистаћа
* 50 г путера
* 2 кашике млека
За крему:
* 200 г беле чоколаде
* 2 дл слатке павлаке
* 50 г пасте од пистаћа
* 500 г кремастог сира
* 1 кесица желатина
За ганаш:
* 1 дл слатке павлаке
* 150 г беле чоколаде
Припрема:
Припрема подлоге
Исецкајте пистаће. Онда самељите кекс и отопите путер. Затим помешајте све састојке за подлогу. Сипајте смесу у калуп па је поравнајте часом.
Припрема креме
Загрејте 1,5 дл слатке павлаке, до врења. То прелијте преко беле чоколаде. Мешајте све док се чоколада не истопи. Онда у охлађену и растопљену чоколаду додајте пасту од пистаћа. Можете да је направите тако што изблендате пистаће у блендеру или сецку, док не добију структуру пасте. Умешајте кремасти сир и преосталу слатку павлаку па добро све сједините. Додајте једну кесицу желатина. Припремљену крему сипајте преко кекс подлоге па изравнајте. Ставите у фрижидер.
Припрема ганаша
Слатку павлаку загрејте скоро док не проври. Онда је прелијте преко сецкане беле чоколаде и добро мешајте, све док се чоколада не отопи. Ганаш прелијте преко расхлађене креме. Ставите чизкејк у фрижидер бар на три сата. Сеците и служите. Bon appetit!
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

УМРО НАКОН ШТО ЈЕ ЦЕЛУ НОЋ ВОЗИО ДЕЦУ КОЈА СУ ГОРЕЛА: Возач Хитне помоћи у Северној Македонији преминуо после целоноћне драме
ВОЗАЧ Хитне помоћи који је читаву ноћ превозио повређене у стравичном пожару у Северној Македонији преминуо је јутрос.
17. 03. 2025. у 08:50

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао
СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.
17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55
Коментари (0)