КРЕМАСТА ФАНТАЗИЈА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Феноменалан чизкејк са пистаћима

Novosti online

11. 01. 2024. у 12:00

СЛАДАК, кремаст, ставите одмах дуплу меру. Ако волите класичан чизкејк, овај ћете да обожавате.

КРЕМАСТА ФАНТАЗИЈА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Феноменалан чизкејк са пистаћима

Фото Shutterstock

Потребно:

 За подлогу: 
* 120 г кекса
* 30 г очишћених пистаћа
* 50 г путера
* 2 кашике млека

 За крему: 

* 200 г беле чоколаде
* 2 дл слатке павлаке
* 50 г пасте од пистаћа
* 500 г кремастог сира
* 1 кесица желатина

 За ганаш:

* 1 дл слатке павлаке
* 150 г беле чоколаде

Припрема:

Припрема подлоге

Исецкајте пистаће. Онда самељите кекс и отопите путер. Затим помешајте све састојке за подлогу. Сипајте смесу у калуп па је поравнајте часом. 

Припрема креме

Загрејте 1,5 дл слатке павлаке, до врења. То прелијте преко беле чоколаде. Мешајте све док се чоколада не истопи. Онда у охлађену и растопљену чоколаду додајте пасту од пистаћа. Можете да је направите тако што изблендате пистаће у блендеру или сецку, док не добију структуру пасте. Умешајте кремасти сир и преосталу слатку павлаку па добро све сједините. Додајте једну кесицу желатина. Припремљену крему сипајте преко кекс подлоге па изравнајте. Ставите у фрижидер. 

Припрема ганаша

Слатку павлаку загрејте скоро док не проври. Онда је прелијте преко сецкане беле чоколаде и добро мешајте, све док се чоколада не отопи. Ганаш прелијте преко расхлађене креме. Ставите чизкејк у фрижидер бар на три сата. Сеците и служите. Bon appetit!

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

Са панела „ЕТС и ЦБАМ – шта је за Србију и регион боље?“ ОИЕ инвестиције шанса за преговоре са ЕУ