ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ: Трилеће без кондензованог млека, топи се у устима

Novosti online

12. 01. 2024. у 18:20

НАЈБОЉИ рецепт за трилеће без кондензованог млека.

ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО СЕ ПРАВИ: Трилеће без кондензованог млека, топи се у устима

Фото Printscreen/ youtube/ Binin Sahan

Потребно:

 За кору:

* 6 јаја
* 200 г брашна
* 300 г шећера
* 200 г гриза
* прашак зе пециво
* ванилин шећер
* прстохват соли

 За прелив:

* 1 л слатке павлаке

* 500 мл млека
* 150 г млека у праху

 За карамел: 

* 100 г шећера
* 100 мл слатке павлаке
* 80 г путера
* мало соли

 За карамел: 

* 100 г шећера
* 100 мл слатке павлаке
* 80 г путера
* мало соли

Припрема:

Одвојите беланца од жуманаца, па беланца мутите да добијете чврст снег у који сте додали и прстохват соли. Додајте ванилин шећер и шећер константно мешајући. Када се стегло додајте једно по једно жуманце, брашно, гриз и прашак за пециво, па све заједно умутите да добијете глатку смесу. Изручите у плех који сте претходно обложили пек папиром.

Пеците на 200 Ц око пола сата. У шерпу сипајте 300 мл млека и у њега додајте млеко у праху и слатку павлаку, потом све добро умутите. Када је колач готов извадите га на крпу и пробушите виљушком на пар места.

Умућену смесу од млека сипајте у плех и вратите колач унутра. Преосталих 200 мл млека прелијте одозго преко колача. За карамел прелив у шерпу ставите шећер, па загревајте док се шећер не растопи. У другој посуди загревајте слатку павлаку, па када прокључа скините је са ватре. Када се шећер отопи, склоните шерпу са ватре и улијте загрејану слатку павлаку у танком млазу, све време мутећи жицом. Онда додајте путер и прстохват соли, све добро измешајте, па када је површина колача упила млеко прелијте преко. Оставите на нека два сата у фрижидер, а након тога служите.

(Stil)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА, НАЈВАЖНИЈЕ ДА СЕ НЕ ПРЕТВОРИ У ПОТПУНО ТРАГИЧНУ Застрашујуће упозорење Марије Захарове