НЕМОГУЋЕ ИМ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Гратиниране палачинке - Мед, млеко и ораси за савршени укус
ПАЛАЧИНКЕ које се филују орасима и медом могу имати још лепши укус уколико се запеку.

Фото: Ј.С.
Потребно је
За палачинке:
3 јаја Фото: Ј.С.
Пола литре млека
250 милилитра киселе воде
1 прстохват соли
2 кашике уља
250 г меког брашна
За фил:
100-150 г млевених ораха
1 ванил шећер
100 г шечера
За прелив:
2 децилитра млека или слатке павлаке Фото: Ј.С.
1 јаје
1 ванил шећер
1 кашика млевених ораха
2 кашике меда
рендана кора лимуна
Припрема:
Умутитити састојке за палачинке и пећи палачинке, двадесетак исфиловати и поређати у пекач. Пресећи их по дужини како би лепше прихватиле прелив. Прелив се припрема тако што се умуте јаја и млеко, а затим додају преостали састојци. Пећи у загрејаној пећници десетак минута на јачој ватри док палачинке не упију фил. Служити хладно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
06. 02. 2024. у 09:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)