НЕМОГУЋЕ ИМ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Гратиниране палачинке - Мед, млеко и ораси за савршени укус

Јелена Стојковић
Јелена Стојковић

06. 02. 2024. у 16:22

ПАЛАЧИНКЕ које се филују орасима и медом могу имати још лепши укус уколико се запеку.

НЕМОГУЋЕ ИМ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Гратиниране палачинке - Мед, млеко и ораси за савршени укус

Фото: Ј.С.

Рецепт за гратиниране палачинке дозвољава слободу комбинације укуса, па се уместо ораха могу користити лешници или пистаћи.
 

Потребно је

За палачинке:

3 јаја
Пола литре млека
250 милилитра киселе воде
1 прстохват соли
2 кашике уља
250 г меког брашна

Фото: Ј.С.

За фил:

100-150 г млевених ораха
1 ванил шећер
100 г шечера

За прелив:

2 децилитра млека или слатке павлаке
1 јаје
1 ванил шећер
1 кашика млевених ораха
2 кашике меда
рендана кора лимуна

Фото: Ј.С.

Припрема:

Умутитити састојке за палачинке и пећи палачинке, двадесетак исфиловати и поређати у пекач. Пресећи их по дужини како би лепше прихватиле прелив. Прелив се припрема тако што се умуте јаја и млеко, а затим додају преостали састојци. Пећи у загрејаној пећници десетак минута на јачој ватри док палачинке не упију фил. Служити хладно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”