НЕМОГУЋЕ ИМ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Гратиниране палачинке - Мед, млеко и ораси за савршени укус
ПАЛАЧИНКЕ које се филују орасима и медом могу имати још лепши укус уколико се запеку.

Фото: Ј.С.
Потребно је
За палачинке:
3 јаја Фото: Ј.С.
Пола литре млека
250 милилитра киселе воде
1 прстохват соли
2 кашике уља
250 г меког брашна
За фил:
100-150 г млевених ораха
1 ванил шећер
100 г шечера
За прелив:
2 децилитра млека или слатке павлаке Фото: Ј.С.
1 јаје
1 ванил шећер
1 кашика млевених ораха
2 кашике меда
рендана кора лимуна
Припрема:
Умутитити састојке за палачинке и пећи палачинке, двадесетак исфиловати и поређати у пекач. Пресећи их по дужини како би лепше прихватиле прелив. Прелив се припрема тако што се умуте јаја и млеко, а затим додају преостали састојци. Пећи у загрејаној пећници десетак минута на јачој ватри док палачинке не упију фил. Служити хладно.
Препоручујемо

НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
06. 02. 2024. у 09:00

"ПОЈЕДОХ СЕ ЖИВ, ИЗЛУДЕ МЕ ТО" Вучић о отварању ауто-пута до Пожеге: То су већ фолирања и глупирања, крајњи рок до понедељка
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је из Чачка о отварању ауто-пута до Пожеге.
03. 07. 2025. у 11:49

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

ИСПОВЕСТ РАДНИЦЕ: "Кад бисте ово знали, никад не бисте крочили на крузер"
ДРУШТВЕНИМ мрежама круже вирални снимци у којима особа која се представља као радница на крузеру дели детаље из живота на броду. У једном таквом видеу поделила је низ фотки у којима тврди да открива тајне живота на крузеру и тако шокирала многе.
05. 07. 2025. у 11:33
Коментари (0)