САВРШЕНИ КЛАСИК ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Ролат са лимуном, неодољивог укуса
СУПЕР спој најлепших укуса!
Састојци:
* јаја, 4 ком
* шећер, 100 г
* брашно, 70 г
* густин, 30 г
* прашак за пециво, ½ кесице
ЗА ФИЛ:
* млади сремски сир, 250 г
* лимун, 1ком
* сок од лимуна, 2 кашике
* слатка павлака, 125 мл
* шећер у праху, 3 кашике
* екстракт ваниле, 1 кашичица
Припрема:
- За кору умутите посебно беланца са шећером у чврст снег. Постепено додајте жуманца и помешане суве састојке. Улијте у плех обложен пек-папиром и пеците 20 минута на 180 степени. Кору мало прохладите, па увијте у ролат. За фил умутите сир са шећером, додајте рендану кору, сок од лимуна, а посебно умутите павлаку и сједините са претходним сиром.
Охлађену кору нафилујте и увијте у ролат. Мало фила одвојте за декорацију, па на ролат ставите траку од фила и на сваки комад колача, како ћете сећи ролат, ставите кришчицу лимуна.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУС ЈЕ ЕГЗОТИЧАН И БОГАТ: Пилетина са кикирикијем, љутом папричицом и кокосом
26. 02. 2024. у 10:37
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)